Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Una proposta guanyadora al servei d’Esquerra Republicana

Una proposta molt més engrescadora que busca recuperar la unitat d’acció dels partits independentistes i de les entitats de la societat civil

Joan Puig 16/01/2023

Avui, seguint el reglament del 29è Congrés Nacional del meu partit, es debaten en el marc de les comarques gironines i de la Catalunya Nord les més de 100 esmenes presentades per qui signa aquest article i que representen un 40% de total, en el que és una participació ben minsa si tenim en compte que els afiliats amb dret de presentar-ne som més de 8.000, segons les dades oficials.

De les cent esmenes, nou són sobre el foment de la participació, en la ponència d’estatuts, i la resta a la ponència política perquè crec que aquesta segona queda molt lluny de les expectatives dels votants d’Esquerra Republicana. Tenint en compte, a més, que Espanya mai, mai no mourà cap fitxa, per petita que sigui, a favor de Catalunya.

Ho hem vist aquests dies: més de tres anys de la taula de diàleg i cap avenç ni cap a l’amnistia ni vers l’autodeterminació. Malauradament, la ponència oficial insisteix a continuar negociant, ara presentant un “acord de la claredat”, que perjudica clarament els votants independentistes que en surten discriminats, ja que els vots independentistes valen menys que la resta. Malgrat aquest hàndicap, Espanya, mai, repeteixo mai, no acceptarà cap “acord de claredat” ni en aquest ni en cap altre sentit.

Per aquest motiu, he decidit esmenar la ponència política donant-li una alternativa guanyadora per sortit de l’atzucac on ens trobem i l’única manera de fer-ho era amb aquesta quantitat d’esmenes, que suprimeixen la proposta discriminatòria de l’acord de claredat per una proposta guanyadora per implementar la República a partir de la victòria democràtica de l’octubre de 2017. És una proposta molt més engrescadora que busca recuperar la unitat d’acció dels partits independentistes i de les entitats de la societat civil, sens dubte, l’única manera d’avançar. Queda clar que amb l’actual situació anem perdent i que només hi guanya Espanya.

Us deixo en aquest enllaç les esmenes a la ponència política 29e_CgN_Girona_esmenes_politica

Us deixo en aquest enllaç les esmenes a la ponència d’estatuts 29e_CgN_Girona_esmenes_estatutaria