Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’1-O vaig decidir deixar de ser espanyol

I ningú té dret a impedir-me la meva lliure decisió, ja no soc espanyol i sí ciutadà de la ja proclamada República Catalana, més de dos milions de persones tot […]

Joan Puig
Joan Puig 25/07/2018

I ningú té dret a impedir-me la meva lliure decisió, ja no soc espanyol i sí ciutadà de la ja proclamada República Catalana, més de dos milions de persones tot i la repressió vam exercir el dret democràtic a l’autodeterminació.

Però políticament el vam perdre davant un Estat repressor com l’espanyol, incapaç de donar respostes a les demandes democràtiques dels catalans. Com a conseqüència d’aquells fets tenim ciutadans i polítics a la presó i a l’exili, milers de ciutadans pendents d’una veritable causa general que pot acabar portant a la presó, a la inhabilitació i a multes contra centenars de catalans i catalanes que l’únic que han fet és exercir el seu dret democràtic a l’autodeterminació.

Mai més tornaré a ser ciutadà espanyol, i com jo molts milers de ciutadans. Ens hem de mantenir ferms en aquesta voluntat, només ens queda negociar el reconeixement de la República Catalana, perquè si ens mantenim ferms guanyarem l’efectivitat del mandat de l’1-O. Hem d’exigir als nostres polítics la fermesa pel reconeixement de la República Catalana.

L’única negociació possible és l’exercici efectiu del dret a l’autodeterminació, qualsevol altra negociació serà perdre, si persistim, guanyarem com ho van fer tots aquells països que van decidir independitzar-se d’Espanya, els catalans també ho volem tot.