Dilluns, 1 de juny de 2020 - Edició 676
La República

Prou de fer la Grémola, ens cal un cop de geni

Respecteu el confinament per estar ben alerta, Segadors, perquè quan l’aixequin no hem de fer més la grémola; ens cal un cop de geni. Salut i República!

Joan C. Marzo
Joan C. Marzo 13/05/2020
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'esquena en la videoconferència de presidents durant l'estat d'alarma, el 12 d'abril del 2020 (Horitzontal).

Des de temps immemorials, independentment del règim que hi hagi hagut a  Espanya: Dictadura, Monarquia o República i indiferentment del partit que l’hagi governada: conservador, lliberal, socialdemòcrata… Catalunya mai no els hi ha passat ni els hi passa pel coll. Segons el discurs populista de la dreta i l’extrema-dreta, avui dia tenim un Govern espanyol ‘socialcomunista’. A parer meu, no és més que un govern socialdemòcrata plebeu d’una Monarquia franquista. Altrament que m’expliquin per què han de votar en contra de fer públic l’historial del genocida José Antonio González Pacheco (Billy el Niño), policia espanyol torturador de la Brigada Político-Social del franquisme; que m’expliquin per què la Mesa del Congrés ha rebutjat una Comissió per a investigar el compte del rei emèrit a Suïssa; que m’expliquin per què la portaveu del Govern, Adriana Lastra (una altra il·luminada), declara que el rei emèrit és inviolable. Però d’això en parlarem un altre dia.

Com deia, aquest Govern espanyol socialdemòcrata, com tots els altres que hi ha hagut; de la qüestió catalana, del dret a l’autodeterminació, del clam a la independència… no en saben ni un borrall. Pensen que és una cosa que s’ha inventat la burgesia catalana; i més encara, quan el PSc (Partit Socialista castellà), a la Festa de la Rosa de Gavà, cada any els hi dóna una raó de peu de banc. Sembla mentida que després dels segles que han passat, Espanya encara no se n’adoni que el fet de presentar partits espanyolistes a les eleccions al Parlament, més d’hora o més tard, no té ni molla ni crostó. A tall d’exemple, entre altres, tenim: UCD (Unión de Centro Democrático), CDS (Centro Democrático Social) SC (Solidaritat Catalana, que volia cobrir l’espai d’Alianza Popular) PP, Ciutadans…

No cregueu que he errat quan he escrit Partit Socialista castellà. Si us plau i teniu temps, podeu llegir l’article que vaig escriure la setmana passada titulat ‘Lleialtat sí, Eva, a Catalunya’ , arran de les declaracions que va fer la senyora Granados: ‘No vamos a permitir que el castellano se trate como lengua extranjera’. I com que en català diem: ‘Sempre han tingut bec, les oques’ o ‘és com el conte de la vella’, em remeto al 27/12/1931 quan la Joventut Socialista de Barcelona manifestava al diari ‘El Socialista’: ‘La Juventud Socialista de Barcelona está dispuesta a todo para impedir el triunfo del separatismo reaccionario que pretende asilar a Cataluña del resto del mundo y defenderá poniendo a contribución todo su esfuerzo el idioma español como lengua oficial usada en todos los grados de la enseñanza dependiente del Estado…’ En lloc d’una comprensió franca del problema nacional català, hi ha hagut, hi ha i sempre hi haurà un esperit espanyolista tancat i estúpid. Mai no han entès, no entenen ni entendran la gran diferència lingüística, psicològica i econòmica que hi ha entre Catalunya i Espanya.

Senyors del Govern ‘socialcomunista’: El dret dels pobles a disposar d’ells mateixos comprèn la lluita pel complet alliberament nacional, per la independència, contra les annexions…, això és de Primer de Socialisme! És clar, però, que el PSOE de Felipe González fa més de 40 anys que hi va renunciar i, ara, els seus socis d’Unidas Podemos callen, ergo, qui calla consent. Em fa l’efecte que F. González de Primer de Socialisme va passar a doctorar-se en Conservadorisme, ja que per mitjà del Real Decreto 405/1992, de 24 d’abril de 1992, va crear una paga vitalícia per als ex-presidents del Govern espanyol. Una paga amb la que ha acumulat 2.000.000€ i que no ha de justificar; això sense comptar amb la porta giratòria que el va dur a ser conseller de Gas Natural Fenosa. Una paga que també cobren Aznar, Zapatero i M. Rajoy i que de moment li ha costat a l’Estat quasi 7.000.000€.

Mentre estic escrivint aquest article, m’arriba una notícia d’‘El Confidencial’ amb el titular següent: ‘Sánchez planea cambios en el estado de alarma y lo pedirá un mes más. El presidente negociará con los partidos la quinta prórroga del estado de alarma, que tendrá que autorizar el Congreso la próxima semana, y podría ser por un mes en lugar de 15 días’

Si aquesta informació és vertadera, Vox, PP, Ciudadanos i altres partits minoritaris que venen de mena, haurien de donar gràcies al Govern d’Espanya ‘socialcomunista’, perquè és el Govern que millor els representa. La ciutadania té les llibertats restringides, exerceixen el poder en contra de la voluntat popular… Aquests nacionalconstitucionalistes defensen els articles de la Constitució que els interessa en el moment que els hi va bé.

CONSTITUCIÓN Artículo 1

España se constituye en un Estado social y democrático de Derecho, que propugna como valores superiores de su ordenamiento jurídico la libertad, la justicia, la igualdad y el pluralismo político. La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado.

Sort d’aquest article tenim el Tribunal Constitucional que tenim, el Tribunal Supremo que tenim, l’Audiència Nacional que tenim, el Tribunal de Cuentas que tenim… Sort d’aquest article que defensa el pluralisme polític tenim presos polítics i exiliats. Sort  d’aquest article que diu que el poder emana del poble, el Primer d’octubre ens van atonyinar i com a càstig els botxins cobraran una paga extra de per vida…

El que és de mena mai no s’esmena. Deixem-nos de romanços! Catalunya no ha d’estar sota el jou d’un Estat que com més va més llibertats ens retalla. Respecteu el confinament per estar ben alerta, Segadors, perquè quan l’aixequin no hem de fer més la grémola; ens cal un cop de geni. Salut i República!

Joan C. Marzo

 

 

Relacionats