Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

On és el manifest “Som el 80”?

Joan Puig 03/06/2019

Sorgeixen manifestos de part; un primer advocant per un pacte de la vergonya amb el PSC del 155, amb el PSC que suspèn diputats sense cap llei que els emparin, amb el PSC que ens insulta i gaudeix de la repressió per guanyar quotes de poder. Un altre manifest demana un acord entre ERC i Comuns amb cordó sanitari a Puigdemont.

Els signants del document per un pacte Maragall – Colau obliden que la llista del president legítim aporta la unitat de la Casa de la República i ha guanyat les eleccions europees amb vots procedents de la CUP, ERC, Comuns i altres moviments. Una victòria transversal, igual que van fer els republicans a les eleccions espanyoles.

Ens omplim la boca que som el 80, el manifest impulsat per Òmnium, i resulta que ara no existeix cap iniciativa per demanar uns acords globals en aquest sentit en els pactes municipals i supramunicipals que aconsegueixi que els del 155 tinguin el menor poder possible. Si no existeix un acord que reculli l’expressió del 80%, els del 155 obtindran molt de poder territorial que anirà en contra de la voluntat majoria de la ciutadania. Com explicarem a la gent que malgrat guanyar no tenim el govern de moltes institucions?

Sense un acord de la gent de “som el 80” podem perdre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, no guanyem a Sabadell, perdérem poder a l’AMB i podem tenir problemes en altre parts del territori.

Per cert, fart de tots aquells que s’apoderen del mentre “sóc d’esquerres” i resulta que d’esquerres no tenen res, només paraules buides. Algú em pot dir que ha fet Colau des de l’esquerra amb quatre anys de govern a la capital de Catalunya? Florentino Perez i les grans empreses de l’IBEX han viscut millor que mai, les classes populars són les que han sortit perjudicades per l’augment de la inseguretat a la ciutat, per l’augment de preus del lloguer i de l’habitatge. Els grups Godó i Zeta han seguit rebent diners públics com mai, els de l’Upper Diagonal estan feliços pel poder que mantenen i malgrat tot s’ha de beneir que per la cadira, Ada Colau pugui ser alcaldessa amb els vots “gratuïts” de l’extrema dreta de Manuel Valls.

PD: A l’atenció d’Òmnium i l’Assemblea, molts esperem un manifest del 80% exigint pactes de país i per la República i l’autodeterminació i evitem atorgar el poder als del 155. On està el manifest “Som el 80”?