Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

O ens posem d’acord o serem tota la vida una autonomia

Com deia aquell savi empordanès: prou de collonades! Ara toca posar-nos d’acord si volem guanyar la República Catalana.

Joan Puig
Joan Puig 08/08/2020
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, parla amb el vicepresident, Oriol Junqueras, al Parlament, el 26 d'octubre del 2017 (horitzontal).

En les darreres entrevistes a Puigdemont i Junqueras, els líders dels dos principals partits independentistes (Junts i ERC) que van tirar endavant l’1-O, els dos van confirmar que ara es parlaven molt sovint i més que mai. Va ser una bona notícia saber que, després de dos anys de silenci entre ells i d’intermediacions fracassades, es reprengués, i fluidament, el diàleg entre els dos màxims responsables de l’actual situació.

 

Ara els demano que facin un esforç més: com a líders que són, els demano que s’entenguin, que es reuneixin les hores que calgui, amb intermediaris presents o no, però que arribin a un acord i que convoquin una taula independentista de partits i entitats de la societat civil per concretar el full de ruta cap a la independència, guanyi qui guanyi les eleccions vinents. Així, si l’independentisme obté la majoria absoluta, ja no pugui haver-hi marxa enrere.

 

Per sota aquesta premissa no veig manera d’arribar a un acord i seríem uns irresponsables. No es poden convocar eleccions fins a obtenir aquest gran acord amb un full de ruta cap a la independència irrefutable. Ho veiem dia a dia amb la crisi de la Covid-19, Espanya no té futur, la crisi econòmica i social ens aboca a temps convulsos i més amb un estat que es pensa que val molt i no pinta res a Europa, Espanya serà rescatada sí o sí.

 

I aquest “Titanic” en camí d’enfonsar-se que és Espanya té amarrats diferents països que volen ser lliures i, si no ens preparem per tallar aquestes cordes, ens ofegarem tots plegats. Els espanyols començaran a encarar la seva salvació a partir del moment que nosaltres marxem d’aquest estat, que encara pensa que és un imperi sense reconèixer que és un imperi decadent. Cal preparar-nos per tallar les amarres amb aquest “Titànic”. Sabeu altrament qui serà el primer país que ho farà? Serà Euskadi, que es van preparant: tenen la clau de la caixa i el dia que s’enfonsi el vaixell espanyol només ha de tallar la corda. Ells ho tenen tot, però nosaltres no.

 

I una darrera cosa demano als dos grans partits independentistes que treguin de les xarxes socials els seus respectius hiperventilats, que es passen el dia barallant-se i insultant-se donant vida als unionistes i intoxicadors. No pot ser que hagi de sortir Albano Dante a dir-nos que no caiguem en les falses mentides d’alguns mitjans que ens volen dividir. Junts va aprovar la resolució demanant que el Govern faci d’acusació particular en el cas del 3%. Com deia aquell savi empordanès: prou de collonades! Ara toca posar-nos d’acord si volem guanyar la República Catalana.

Relacionats