Dimecres, 3 de juny de 2020 - Edició 677
La República

Mossos al servei del país i no al servei de l’estat repressor espanyol

Si el Govern no sap controlar els efectius de la policia catalana, que siguin ells els que prenguin decisions 

Joan Puig
Joan Puig 15/10/2019

Si el Govern no sap controlar els efectius de la policia catalana, que siguin ells els que prenguin decisions 

Si el Govern i els líders independentistes ens demanen que protestem i desobeïm cal que ells col•laborin en fer-ho possible i guanyador. És inadmissible que en uns moments com aquest els Mossos comparteixin informació i coordinació amb les forces repressores i d’ocupació.

Això ja passava a les colònies i a les dictadures, les policies repressores de les metròpolis utilitzaven originaris de la colònia per fer la força de capçalera de qualsevol repressió, i és el que intenten fer ara amb els Mossos.

Ahir la gent va fer la feina, ha estat un èxit la convocatòria del Tsunami democràtic i cal que això continuí, sense els Mossos col.laborant en la repressió al seu propi poble, l’estat espanyol entraria en crisi. Durant la jornada de dilluns han estat desbordats, us imagineu sense la col•laboració eficient de la policia catalana?

I segurament cal fer-ho de manera intel•ligent, no coordinar-nos amigablement com si no passes res, cal recuperar l’esperit dels atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils i el de l’1-O, i si cal que els Mossos que estimen aquest país facin gestos, de baixes per objecció de consciència i altres actituds que poden fer molt bé, per cert els sindicats dels Mossos en la seva majoria no ajuden gaire, sembla que estan més contents amb ser dirigits per la policia espanyola que no pas pel govern català.

Estic segur que milers de Mossos ho estan passant malament per haver de reprimir a la seva pròpia ciutadania que només vol expressar el seu dret a la democràcia. Conseller Buch crec que pots fer-ho molt millor com va fer en el seu dia Joaquim Forn. Sóc conscient que et pot costar la presó, però per això ens hi posem per aconseguir la independència del nostre país.

 

 

 

Relacionats