Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’adéu d’Ada Colau i la gran oportunitat d’Alfred Bosch

La fugida precipitada de Xavier Domènech del projecte sempre personal d’Ada Colau, significa també la mort del projecte megalòman de la seva autora i del seu company. La fuga és […]

Joan Puig
Joan Puig 05/09/2018

La fugida precipitada de Xavier Domènech del projecte sempre personal d’Ada Colau, significa també la mort del projecte megalòman de la seva autora i del seu company. La fuga és un cop mortal a un projecte que porta tres anys ple de fracassos, que s’ha carregat el fort superàvit econòmic que sempre ha tingut l’Ajuntament de Barcelona i que no han implementat la majoria de promeses que van fer que Barcelona en Comú assaltés l’ajuntament.

Manuel Valls, l’ex primer ministre francès més fracassat de la història moderna del país veí, ja es frega les mans. Els lobbys del poder econòmic barceloní representats pel Grup Godó ja es veuen controlant la ciutat. De fet, ja ho feien malgrat que amb Colau patissin algun petit disgust però la crisi del moviment de l’alcaldessa fa més factible una victòria del fracassat polític francès que ja ha decidit presentar-se. I ho farà amb la incorporació d’alguns independents amb el corresponent disgust de Carina Mejías.

I és a partir de la fugida de Domènech i la conseqüent mort del projecte d’Ada Colau que el candidat a l’alcaldia d’ERC, l’Alfred Bosch, torna a tenir una gran oportunitat per a aconseguir que els republicans tinguin l’alcaldia de la capital del país. Per fer-ho possible, l’Alfred ha de tenir les mans lliures per dirigir una victòria republicana a Barcelona. Sense una Barcelona clarament independentista i capital de la República difícilment implementarem la República Catalana.

Alfred Bosch parteix de la major valoració dels candidats a l’alcaldia de Barcelona, té tot el dret a liderar una llista clarament independentista, un cop la crisi del moviment d’Ada Colau és una realitat, el rival de l’Alfred és el Manuel Valls, que ha renegat de l’esperit republicà del seu pare. Bosch torna ara a tenir una oportunitat i ha de liderar i aconseguir una gran llista independentista oberta a tot aquest món, des del PDECAT i la Crida a la república del president Puigdemont, passant pel moviment de Jordi Graupera i els desencisats del moviment d’Ada Colau.

Només amb una gran llista independentista es podrà guanyar la capital de la República i amb la fugida de Domènech, Barcelona serà una capital autonòmica (opció Manuel Valls) o Barcelona serà capital de la República Catalana. Alfred Bosch, tens una gran oportunitat per ser el primer alcalde republicà i independentista de Barcelona des de la segona república. Alfred Bosch fes el pas per guanyar una Barcelona capital de la República Catalana.