Dilluns, 25 d'octubre de 2021 - Edició 1187
La República

I si fem quelcom contundent davant la repressió?

I si boicotegem i bloquegem el govern espanyol, sempre que sigui possible, i ens deixem de tuits i declaracions de condemna, fetes per quedar bé?

Joan Puig
Joan Puig 19/10/2020
Pla mitjà dels cinc acusats en el judici contra l'antiga Mesa del Parlament i Mireia Boya, davant del TSJC, abans d'entrar a l'última sessió, el 24-7-20 (horitzontal).

I si boicotegem i bloquegem el govern espanyol, sempre que sigui possible, i ens deixem de tuits i declaracions de condemna, fetes per quedar bé?

Les diferents reaccions dels partits independentistes i de la societat civil plenes de paraules i frases buides:

“inacceptable”, “escàndol democràtic”, “aberració democràtica”, “barbaritat”, per expressar suport als exmembres de la Mesa inhabilitats pel TSJC. N’hi ha moltes més: “No és pròpia d’una democràcia avançada”, “Debatre en un Parlament no hauria de ser delicte”. “Això no passa a Europa”, “Vam defensar la sobirania del Parlament”, “La parcialitat de la justícia és aquí” “És un nou atac al parlamentarisme i a la llibertat d’expressió”… Cadascú busca de ser original i suposadament contundent, però totes aquestes declaracions de bona voluntat Madrid les envia a la paperera de la història, si és que els arriben. Paraules i frases buides i que normalitzen la repressió.

Ens prenen el pèl, dia si dia també. Ja no fem por

Han vist i comproven a cada nova sentència que amb la repressió, la pendent i la ja exercida, tot s’ha acabat i gaudeixen veient l’independentisme dividit, en guerra civil a les xarxes socials i, fins i tot com, dins del mateix govern, hi ha punyalades que van i venen.

No veuen els líders polítics que d’aquesta manera no anem enlloc?

Amb el panorama que tenim i no són capaços d’asseure’s en una taula per acordar un full de ruta guanyador? Com és que no es comprometen a no aixecar-se’n fins a signar un acord en aquesta línia? Només amb lamentacions no en sortirem de la greu repressió que patim.

Boicot a Vox, no participem del blanqueig de l’extrema dreta i de Pedro Sánchez

Estaria bé començar, la setmana vinent, i no participar en la moció de censura de l’extrema dreta de Vox. I seguir no pactant res, no participar en res a Madrid fins al cessament de la repressió. No s’ha de col·laborar amb els que ens estan liquidant com a poble i ens hem de concentrar en anar a les eleccions per guanyar-les clarament.