Dimecres, 5 d'agost de 2020 - Edició 741
La República

Greu error de l’independentisme a Barcelona

El populisme de Colau s’ha menjat l’independentisme.

Joan Puig
Joan Puig 20/01/2020

Amb la CUP sense representació a la capital de la República, i amb ERC i JxCat aprovant els primers pressupostos de l’alcaldessa Colau, el retorn cap a les maneres “autonòmiques” es fa més que evident. Cal recordar que ECP va aconseguir l’alcaldia amb els vots de l’extrema dreta de Manuel Valls, robant-li l’alcaldia a l’independentisme.

Aprovar uns pressupostos de Barcelona com si no passes res és una trista manera de normalitzar l’autonomia, d’evidenciar manca d’autoestima del projecte independentista i de què no existeix cap altra alternativa al govern de la ciutat. I tot és fruit de la manca d’unitat estratègica de l’independentisme.

Barcelona no pot ser mai considerada com una ciutat o un poble més de Catalunya. Normalitzar el pacte il·legítim a la capital de la República és incomprensible i més encara sense que hi hagi cap mesura en favor d’aquesta capitalitat republicana. Colau va aconseguir l’alcaldia amb els vots retrògrads de Manuel Valls, pacta amb els del 155 del PSC i pocs mesos després els independentistes d’ERC i de JxCat beneeixen el retorn a la capitalitat en clau autonòmica. El populisme de Colau s’ha menjat l’independentisme.

Relacionats