Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

El nou parany del govern espanyol: Ara uns JJOO espanyols pel 2034 a Catalunya

Només volen poder continuar espoliant els territoris de llengua catalana anomenats els Països Catalans

Joan Puig 20/06/2022
Diversos membres de la Plataforma Stop JJOO manifestant-se a la seu d'Urgell abans de l'acte de presentació del desplegament del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

Un dia després que el PSOE hagi rebut la patacada més forta electoralment, la majoria absoluta del PP a Andalusia, els estrategues socialistes han decidit llençar un nou parany al govern català: No a uns JJOO espanyols organitzats per Catalunya el 2030, però obrim la porta per tal que sigui possible el 2034, és a dir quan ja no governin i el govern espanyol estigui en mans del PP.

Com vam escriure ahir a l’editorial, el govern de Pere Aragonès torna a tenir una oportunitat d’or per fer un salt endavant i davant els greus fets per part del govern espanyol més progressista de la història, agafar el lideratge i preparar amb la unitat independentista el nou embat contra un estat espanyol que no vol negociar, sinó imposar.

El govern català hauria d’anunciar el més ràpid possible que no presentarà cap proposta d’organitzar uns JJOO fins que Catalunya sigui independent. Si cau a la trampa de l’ambigüitat, perdrà una molta de credibilitat. La negativa espanyola a què Catalunya organitzi uns JJOO espanyols és la prova més evident que no ens volen, que no ens estimen, només volen poder continuar espoliant els territoris de llengua catalana anomenats els Països Catalans. O despertem o serem liquidats.