Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

El govern espanyol responsable del ridícul del rei dels espanyols a Colòmbia

L’independentisme ataca la monarquia, però no l’arrel del problema, o sigui els responsables polítics del comportament del rei, que són els mateixos que no paren d’atiar la repressió accentuada a partir del 155

Joan Puig 09/08/2022

Les imatges de Felipe VI assegut mentre l’espasa de Simón Bolívar, símbol de l’alliberament de Colòmbia del jou imperial espanyol, presidia l’acte de proclamació del president Gustavo Petro mostren una Espanya antiga, anquilosada, desfasada i fora de la història, que encara no ha superat la pèrdua del seu imperi colonial. El rei dels espanyols va fer un ridícul a escala internacional, però el veritable responsable n’és el “govern més progressista de la història” format pel PSOE i Podemos.

 

Costa d’entendre que l’independentisme basc, gallec i català reaccioni carregant només contra el monarca i oblidant que, segons la Constitució Espanyola, el rei parla en nom del govern. Per tant, el gest borbònic, independentment de les implicacions familiars de la nissaga reial, té un responsable polític, que és el gobierno, igualment com també va ser responsable del discurs “a por ellos” de l’octubre de 2017 contra l’independentisme, pronunciat efectivament pel rei, però amb l’autorització i total suport del gobierno.

 

Tothom sap que la monarquia espanyola és corrupta i qui ho permet, ho ha permès des de la restauració franquista i ho continua permetent, és el govern espanyol, dels que n’hi ha hagut de tota mena, que sistemàticament calla i protegeix la corrupció monàrquica. Veig molts escarafalls contra els Borbons i ben pocs contra els responsables polítics que hi ha al darrere. L’independentisme ataca la monarquia, però no l’arrel del problema, o sigui els responsables polítics del comportament del rei, que són els mateixos que no paren d’atiar la repressió accentuada a partir del 155, i els mateixos que dia a dia incrementen l’espoli fiscal, que enguany arribarà a un mínim de 20.000 MEUR a Catalunya i a més de 30.000 MEUR a tots els Països Catalans.

 

Cal recordar que els catalans no tenim rei i que a la majoria ens importa ben poc o gens, però el que sí que ens afecta directament és el govern espanyol tractant-nos com a colònia extractora, no volen negociar, i que sempre que pot ens reprimeix. No només són els més de 4000 represaliats directes, amb processos judicials oberts, multes i amenaces de privació de llibertat, sinó també ho són els més de 10 milions de ciutadans de tots els territoris de parla catalana, que patim la monarquia corrupta i el govern més progressista de la història que, com tots els anteriors, solament vol buidar-nos les butxaques.

 

Ja ens està bé que Felipe VI vagi fent el ridícul pel món, que ell mateix es desemmascari i que tot el planeta ho vagi veient, però cal no oblidar que el responsable polític de tot el que fa aquest personatge, i la institució de la qual ara mateix n’és el cap visible, és el gobierno espanyol.