Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

El govern espanyol mai negociarà un referèndum

El dia que els partits independentistes del Govern entenguin que cap “Gobierno espanyol” negociarà mai un referèndum tindrem unitat d’acció. Una unitat, que avui ens manca, amb la qual deixarem […]

Joan Puig 10/02/2019

El dia que els partits independentistes del Govern entenguin que cap “Gobierno espanyol” negociarà mai un referèndum tindrem unitat d’acció. Una unitat, que avui ens manca, amb la qual deixarem retratats els grans grups de comunicació catalans que -dia rere dia- furguen entre les desavinences dels independentistes per amagar el fracàs dels líders polítics espanyols agenollats davant l’extrema dreta de VOX.

Avui, a Madrid, els partits i dirigents de l’odi han fracassat, malgrat mobilitzar autocars i tot l’aparell del PP, Cs i Vox, juntament amb el dels grans grups mediàtics espanyols: ni tan sols han arribat als 50.000 manifestants, segons fonts oficials. Que el govern del PSOE i els líders de PODEMOS claudiquin davant uns dirigents de la dreta espanyola que actuen com a veritables ‘hooligans’ demostra fins a quin punt és feble la democràcia a l’Estat espanyol.

La democràcia espanyola encara se sustenta en una monarquia corrupta, segons mitjans de comunicació internacionals (silenciats a l’Estat espanyol), que perpetua el franquisme a les grans institucions del poder: des de la judicatura a l’exercit o la policia. I, davant aquesta manca de voluntat de les esquerres espanyoles per acceptar la democràcia, la República i el dret a l’autodeterminació, als líders independentistes no els queda més remei que acordar un full de ruta que ens porti a la voluntat popular i majoritària d’assolir una República Catalana. Aquesta és la millor manera de fer costat als veritables demòcrates espanyols.

El fracàs estrepitós de la manifestació catalanofòbica d’avui (amagat per la premsa espanyola i bona part de la catalana) ens torna a donar una gran oportunitat per recuperar i implantar definitivament la nostra República, guanyada a pols per la majoria de la ciutadania catalana. Ens cal un full de ruta conjunt que vagi molt més enllà de les protestes davant la ignomínia del judici de l’1-O.