Dilluns, 3 d'agost de 2020 - Edició 739
La República

Darrere de Valls només hi ha homes

“Darrere d’un gran home sempre hi ha una gran dona”. Aquesta frase, de per se absurda, també és errònia perquè les dones, si hi som, som al costat. De fet, aquesta […]

Marina Almansa
Marina Almansa 16/10/2018

“Darrere d’un gran home sempre hi ha una gran dona”. Aquesta frase, de per se absurda, també és errònia perquè les dones, si hi som, som al costat. De fet, aquesta expressió hauria de desaparèixer de la llista d’elogis per honorar a les parelles femenines d’homes exitosos. Sigui com sigui, tampoc no servirà per a l’alcaldable Valls perquè darrere de la seva candidatura només hi ha homes.

Luís Conde, empresari fitxat per Esperanza Aguirre i autor de l’intent de manipulació de la intenció de vot del 21D; Isidre Fainé, director de Caixa Bank i Felix Revuelta, íntim amic del polític, propietari de Nature House i membre de SCC. Aquests són alguns dels homes forts que sustenten a l’ex-primer ministre francès.

El vincle amb l’entitat civil unionista i amb Ciudadanos, encara que Valls pretengui allunyar-se, és més que evident. De fet, el candidat també té el suport de Ramon Bosch, expresident de Societat Civil Catalana que va plegar per amenaçar a independentistes i enaltir el feixisme; Joaquim Coll, membre de la mateixa entitat i Fernando Carrera, assessor del partit unionista. En definitiva, un camp de naps de l’extrema dreta. Però la llista no acaba aquí, Albert Montagut, exdirector d’El Mundo a Catalunya també està darrere de l’home que vol conquerir Barcelona com a capital de l’autonomisme. En l’àmbit més professional, però, la seva mà dreta serà Guillermo Basso mentre que l’estratègia de campanya la portarà Xavier Roig.

No només hi ha poca presència de dones sinó que el surrealisme de la candidatura de Valls arriba a límits inhòspits. L’obsessió del seu discurs és vendre la plataforma com un nucli d’esquerres, quan ni Ciudadanos, ni CaixaBank ni el Mundo s’hi acosten. L’absència de dones va compensada, potser, per la incoherència d’una candidatura que és incapaç de definir-se ideològicament i que no hauria de despertar el mínim interès per part de la ciutadania barcelonina. Dones al costat i davant de Valls, en aquest i en tots els projectes electorals, si us plau.

Relacionats