Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Com avaluar a Junqueras, al seu equip?

Des de la coherència, els militants de ER(C) amb dignitat democràtica, criteri propi, existeixen!, què han de fer davant uns dirigents així?

-Publicitat-

La gent no marxa de les organitzacions. Les abandonen pels seus dirigents

Hauria de dimitir Junqueras? Ho proposarien en un procés de selecció d’alts directius? Com avaluar a aquest dirigent, als seus col·laboradors? M’ho pregunten.

-Continua després de la publicitat -

Es parla, escriu, molt  sobre els resultats d’ERC, la responsabilitat dels seus dirigents. 355.000 votants menys! Hi ha diferents criteris per a jutjar. Com a consultor, he participat en molts processos de selecció, valoració, de directius. Aporto “referents” de persones i organismes de prestigi des d’un enfocament de “desenvolupament organitzacional”. Eludeixo ideologies, partidismes. Es pot analitzar “dirigents” mitjançant idees predominants. Que el lector qualifiqui.

 

-Continua després de la publicitat -

IESE. Peter Drucker.

IESE està entre les millors escoles de dirigents del món. Drucker va ser un dels millors gurús del management. Quines característiques exigeixen als líders?

 

  • “Líder: qui se segueix a un lloc al qual no s’aniria solos”. Per què 355.000 votants ja no segueixen a Junqueras
  • Visió Estratègica clara, compartida, concreta. Quina visió demostren? Personalista, partidista, “de país”?
  • Gestió del canvi.Estatut incomplert, anul·lat. Reacció popular. Referèndum. ERC havia de tenir-ho “tot” preparat per a una possible independència. No ho estava. Per què va mentir? Gestiona el succeït després en favor del que la majoria va votar?
  • “Exemple” de participació, proximitat, valentia, compromís, equip. Ofereix Junqueras, el seu equip, aquests valors?
  • Resiliència.Capacitat de reaccionar davant situacions adverses per a superar-les i optimitzar les metes previstes. Què fa? Resiliència o rendició davant l’Estat espanyol?
  • Innovació.Crear formar noves no assegura l’èxit. ERC va decidir “innovar” anant per lliure per a “eixamplar les bases”. Han crescut o s’han estret?
  • Decisions optimitzades.Decidir és una de les funcions pròpies de dirigir cara als millors resultats. Les decisions de Junqueras  i el seu equip, optimitzen o perjudiquen els objectius estratègics de la majoria?
  • Eficiència, eficàcia, excel·lència!S’han aconseguit les metes desitjades en bé de tots els habitants de Catalunya? Respon ERC a les exigències dels més de dos milions de votants per la independència? És “eficient” l’equip governant d’ERC, el govern català?  Eficàcia? Excel·lència, no!
  • Sentit d’equip, col·laboració. El independentisme demana “unitat”. Els “dependentistes” tenen estratègia comuna. Demostra ERC esperit “d’equip” amb les forces independentistes, amb altres dirigents? Segons declaracions, decisions, de Junqueras i el seu equip integren o exclouen?
  • Cultura  orientada a objectius estratègics. En desenvolupament organitzacional es diferencia la “cultura” orientada al “poder”, “a tasques” “a persones”. Els autèntics “dirigents” s’orienten als millors ASSOLIMENTS per al màxim de tots els habitants de Catalunya. Junqueras va declarar que el seu objectiu era ser el partit amb “més Ajuntaments”. Poder… o persones…?
  • Comunicació bidireccional.Un bon dirigent parla “després d’escoltar” atentament. La societat catalana ha parlat. Demostra Junqueras el seu equip, haver escoltat i oferir resposta al que demana la majoria? Demostra lideratge democràtic o despotisme il·lustrat “?
Et pot interessar  El TC desestima el recurs d'empara de Junqueras contra la decisió de la JEC de no deixar-li acatar l'acta d'eurodiputat

Sota aquestes exigències ineludibles i “referents”; a la vista de “els fets objectius”, Quina avaluació mereixen Junqueras,  el seu equip?


I avaluant “resultats” de la seva gestió?

Una de les mesures “estrelles” de Junqueras, en “llibertat condicional tàcita”, no oblidem!, va ser la “taula de diàleg” govern català/govern espanyol. En paral·lel: suport a la investidura de Sánchez, als seus pressupostos. Proposo el “model Harvard” per a “avaluar” a l’equip dirigent d’ERC.

Per a negociar són imprescindibles dues premisses: 1: Predisposició l’acord. Què demostra el govern espanyol? Qui marca l’agenda, temes, reunions, assistents, a aquesta taula? Quin temps porta oberta? A què està “predisposat” l’Estat espanyol en aquesta negociació? Coincideix amb l’acord que vol ERC, o diu voler, com un referèndum ara transformat? Com qualificar que ERC mantingui “visqui” aquesta taula… tan inactiva, infructuosa?

 

2: Mútua capacitat de resposta: El que desitja “la societat catalana”, un 80% un referèndum!, ho vol concedir Espanya? Demostradament, no. Com qualificar que ERC insisteixi?

La negociació professional cerca optimitzar “resultats”, el “guanyo/ganes”. El govern espanyol ha guanyat molt amb el suport d’ERC. Què ha guanyat la gent de Catalunya? Ha desaparegut l’espoli, la colonització identitària, cultural, econòmica, lingüística, política? La violència judicial, policial? S’han retirat tots els càrrecs contra els demòcrates que van defensar les urnes o van protestar per motius polítics? Han millorat substancialment les infraestructures, hi ha més recursos per a sanitat, educació, treball…? Aquí estan els fets. Quins “assoliments” reals ha aconseguit Junqueras? Ha rectificat alguna cosa el govern espanyol, noves propostes? No. Com avaluar els RESULTATS de negociació de Rufián, confirmat en el seu lloc!?

Municipals 2023. ERC: 355.000 votants menys. Què li succeiria al president, equip directiu, d’una Empresa que perdés tants “clients”? Quina responsabilitat assumeixen  Junqueras, el seu equip? Per “dignitat”, haurien de dimitir?

L’excel·lència d’un líder es mesura per la capacitat per a transformar els problemes en oportunitats.” (Drucker) Què fan, Junqueras, els seus col·laboradors?

Des de la coherència, els militants de ER(C) amb dignitat democràtica, criteri propi, existeixen! Què han de fer davant uns dirigents així?

Joan Manzano

 

 

 

 

 

- Publicitat -

2 COMENTARIS

  1. Trobo que el primer que s’hauria d’avaluar seria si el candidat té el cul llogat…..i en aquest cas , a banda del cul , potser que també tingui l’ànima llogada. Per mi , en Junqueras , és un actiu “cremat” que hauria de fer-se a un costat , pel bé d’ERC i pel bé de Catalunya.

  2. Estic molt d’acord amb el comentari anterior i penso que no solsament en Junqueras sino al menys la meitat dels components d’ERC ja son “irrecuperables”.
    Molt mala redacció, potser per les presses. Haurien de ser més curosos doncs els que llegim, moltes vegades també aprenem del nostre català i aquest escrit no ajuda. Per exemple, pregunta ;:Quin temps porta oberta? Quin temps es refereix a hivern estiu, tardor… cosa que no quadra i desorienta momentàneament al lector. Hauria de ser com a pregunta, Quant de temps?, setmanes, o mesos o anys i també :1: Predisposició l’acord,

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Més opinió