Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 824
La República

Caldera Vella, Bony o Forat

Coincideixo plenament amb la ultradreta espanyola que es va fer la foto a la plaça de Colón de Madrid i amb el Govern ‘socialcomunista’: ‘La independencia de Catalunya quiere romper la Unidad de España’.

Joan C. Marzo
Joan C. Marzo 23/05/2020

D’uns anys ençà, el creixement dels partits de la ultradreta ha fet que disposin d’escó a més d’una vintena de parlaments de la Unió Europea. Sense anar més lluny Vox en té 52 al Congrés. A més, les CCAA d’Andalusia, Múrcia i Madrid les governa el PP amb els vots de Ciudadanos i Vox. A l’Estat espanyol hi ha qui pensa que l’auge de la ultradreta és culpa de l’independentisme i una vegada més, en prenen ansa. Tenim l’exemple del president del Senat, Manuel Cruz (PSC), quan declarava: El independentismo ha sido una fábrica de simpatizantes de Vox’. En la mateixa línia, fent referència a l’independentisme, Pablo Iglesias manifestava: ‘Sin quererlo o buscándolo han ayudado a despertar el fantasma del fascismo’. El Govern ‘socialcomunista’ ens vol fer creure que la ultradreta va morir el 20/11/1975? Recordeu que l’any 1977, sis ex-ministres franquistes van fundar Alianza Popular (AP), reconvertida en l’actual PP el 1989. Recordeu que el primer president ‘democràtic’ espanyol va ser Adolfo Suárez, fundador d’Unión de Centro Democrático (UCD), però que va estar al capdavant de La Falange Española Tradicionalista y de las Juntas de Ofensiva Nacional Sindicalista (FET y de las JONS) fins al 1977. Recordeu que Blas Piñar, dirigent de Fuerza Nueva (FN), va sortir elegit diputat per la coalició feixista Unidad Nacional (UN). Recordeu que aquesta ultradreta va ser la responsable de la ‘Matanza de Atocha’  (1977), va atemptar contra la revista satírica ‘El Papus’, va assassinar l’activista estudiantil de 19 anys Yolanda González del Partido Socialista de los Trabajadores (PST)… Recordeu que l’any 2000 el PP d’Aznar va aconseguir majoria absoluta amb 183 diputats. Recordeu que l’any 2011 el PP de M. Rajoy va obtenir una majoria absoluta amb 186 escons. Recordeu que el 10 de febrer de 2019, el PP, Ciudadanos i Vox es van manifestar a la plaça de Colón de Madrid amb el lema ‘Por una España unida ya’. És qüestió de fer números! Tots tres partits sumen 150 diputats al Congrés i després de 45 anys de la mort del Dictador, per molt que hagin canviat de nom o de partit, llevat que tingueu un pa a l’ull, veureu que el nombre d’escons no canvia gaire. És més, si compareu el cens electoral de l’any 1977 (23,6 M) amb l’actual (36,5 M), afirmo que ens preneu el pèl quan dieu que Espanya és una democràcia consolidada que gaudeix de molt bona salut. Per últim, recordeu que el senyor Miquel Iceta (PSC), el senyor José Luis Ábalos (PSOE) i el senyor Josep Borrell (PSOE) van assistir a una manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC). Una Associació, a parer meu d’ultradreta, en defensa de la ‘Unidad de España’.

Humberto Eco ja va alertar que el feixisme mai no desapareix, sinó que es camufla de diverses maneres. Ara entenc el merchandising ‘Marca España’ de la bandera espanyola. És la mateixa bandera feixista, però en lloc d’una au hi han posat un boví. La bandera bovina amb la que proposen un referèndum per a reordenar el sistema polític i autonòmic i enfortir la ‘Unidad de España’; però si el Govern català organitza un referèndum per la independència, els energúmens l’arboren per acomiadar la PN i la GC cantant el ‘A por ellos’. Un pronom personal que fa referència a tot el moviment independentista i al Govern de Catalunya elegit democràticament; al Govern hostil, traïdor, colpista, enemic de la ‘Unidad Nacional’. La realitat és que el progrés els incomoda; l’identifiquen amb actituds i pensaments crítics que abandonen els valors tradicionals. Uns valors tradicionals que defensen a ultrança i tenen blindats per mitjà del Tribunal Constitucional, del Tribunal Suprem, de l’Audiència Nacional, de la Fiscalia de l’Estat, de l’Advocacia de l’Estat i del ‘Primer soldado de España’. Altrament no tindríem presos polítics i exiliats. També compten amb el TSJC, oi Laura Borràs?

No desistiré: ‘El nacionalcatolicisme ha mutat al nacionalconstitucionalisme’. La ultradreta muta i s’adapta als temps, canvia el llenguatge, però cerca la mateixa  finalitat. Acotxada pels poders fàctics, ara aprofita la situació de la crisi sanitària per exaltar a la gent que surti al carrer i tenir al Govern acovardit. Deu ser per això que la ministra Margarita Robles els hi ha comprat joguines per valor de 2.100 milions d’euros. Llops amb llops no es mosseguen, tan sols cal llegir les declaracions de Pablo Iglesias: ‘No creo que nadie piense que la prioridad sean los tanques, no toca gastar dinero en aviones tanques y material militar en mitad de la pandemia del coronavirus, pero igual que digo “lo firmado obliga” para lo que me entusiasma, un gobierno tiene que cumplir con lo que firmó el anterior’. ERC deixeu de fer el préssec que mai no fareu barrina amb l’Estat opressor. Empresonen a qui volen i tenen diners pel que volen. Prefereixo la proposta del MHP Carles Puigdemont, gestionar una confrontació democràtica i intel·ligent amb l’Estat espanyol; tot i que la democràcia i la intel·ligència no li escauen a Espanya.

Per acabar, de cara al gra! Coincideixo plenament amb la ultradreta espanyola que es va fer la foto a la plaça de Colón de Madrid i amb el Govern ‘socialcomunista’: ‘La independencia de Catalunya quiere romper la Unidad de España.

Salut i República

Joan C. Marzo

 

Relacionats