Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Ballem a un metre i mig?

“Qui té ganes de ballar a un metre i mig? Qui té ganes de sortir de festa amb les mateixes restriccions que si vas a comprar al supermercat?”

Blanca Soler Codina 13/05/2021
Un DJ posant música en un bar musical.

El Procicat ja ha aprovat el pla de reobertura de l’oci nocturn tan esperat des de fa mesos. Un dels sectors que encara no ha pogut reobrir les portes des que va començar la pandèmia. Però, ara bé, quina mena de pla ha dissenyat el Procicat pels espais d’oci nocturn? La festa mou la nostra societat, forma part de la nostra cultura, la nit sol prometre i l’alcohol sempre ho acaba d’endolcir. El Dj posa el tema més esperat de la nit mentre balles frec a frec amb aquell individu que feia estona que no et treia els ulls de sobre. I balles, i xerres, i beus, i després Déu dirà.

Després de més d’un any sense poder sortir de festa, sense poder ballar, sense poder anar a dormir tard perquè el toc de queda estava en peu, qui té ganes de ballar a un metre i mig? Qui té ganes de sortir de festa amb les mateixes restriccions que si vas a comprar al supermercat? Si la festa és un oci, un oci limitat deixa d’atraure com a lleure. Des de quan se surt de festa amb la mateixa bombolla de convivència? Més aviat, al contrari, surts de festa amb aquells col·legues que viuen a l’altra punta de Catalunya i fa segles que no veus. Crec que hem d’aprendre a diferenciar els espectacles culturals, que també poden ser considerats com a oci, amb les discoteques. Si volem que aquestes sales remuntin la seva economia, aquestes mesures severes no ajuden ni als propietaris ni als clients. A més, considero oportuna la seva voluntat de demanar ajudes per un sistema de ventilació òptim si un dels requisits que es demana és tenir  ventilat el local. Després de mesos tancats sense ni un ingrés, com pretenen que inverteixin ara, de cop i volta, en aparells de ventilació?

Així, doncs, defenso la posició de Joaquim Boadas, secretari general de la patronal d’oci nocturn Fecasarm, que és un pla desfasat, ja que ni tan sols incorpora tests ràpids previs abans d’entrar al local. Per què no oblidem les distàncies i promovem els tests ràpids? Per què no portem la festa al carrer? De ben segur que ventilació n’hi haurà.