Dissabte, 10 d'abril de 2021 - Edició 989
La República

Amb Espanya cada cop més desestabilitzada cal aprofitar-ho per avançar cap a la independència

Tant costa posar-se d’acord pensant en el país i aprofitar la crisi institucional i social que s’obre a Espanya per avançar realment cap a la independència?

Joan Puig
Joan Puig 10/03/2021
El president del govern espanyol Pedro Sánchez i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

La política espanyola ha esclatat en plena pandèmia de la Covid-19: una moció de censura del PSOE i Cs a Múrcia per desbancar el PP ha desencadenat una crisi sense precedents a tot l’estat espanyol. Si es confirma que la dissolució de l’Assemblea de Madrid ha estat abans que la moció de censura murciana, tot és possible, fins i tot obrir un període de noves eleccions a diferents comunitats autònomes, Andalusia inclosa.

Si hi ha eleccions a Madrid, Ayuso segur que no tindria problemes en governar amb Vox i tindríem l’extrema dreta governant al centre d’Espanya i potser també, per l’efecte rebot, a altres comunitats. Les relacions entre els partits espanyols entra en crisi i és una oportunitat d’or per tal de respondre-hi amb la unitat d’acció independentista que ens permeti avançar cap a la independència.

Veient el panorama que ha desencadenat l’actitud prepotent del PSOE, hi ha algú que encara pensi que Pedro Sánchez avançarà amb la taula de negociació? Sembla talment que serà tot el contrari: com més nacionalisme espanyol i més aliances dels socialistes amb Ciutadans, més repressió i cap proposta a favor de Catalunya.

Lamentablement, ja fa un mes de les eleccions catalanes i, a dos dies de la constitució de la mesa del Parlament, els partits independentistes segueixen sense tancar-la. Tant costa posar-se d’acord pensant en el país i aprofitar la crisi institucional i social que s’obre a Espanya per avançar realment cap a la independència? Si us plau, líders polítics independentistes, penseu en país i tanqueu ja un acord independentista de mesa del parlament i de govern..