Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

1-O: Estem fins “el monyo” d’escoltar que no som una majoria suficient

Ara fa un any vam guanyar un referèndum amb claredat. Malgrat la repressió de l’estat, més de dos milions de persones van  votar en difícils circumstàncies amb un resultat que […]

Joan Puig 30/09/2018

Ara fa un any vam guanyar un referèndum amb claredat. Malgrat la repressió de l’estat, més de dos milions de persones van  votar en difícils circumstàncies amb un resultat que al Canada o Regne Unit hagués comportat el naixement d’un nou país.

Què Espanya no és un estat de prou qualitat democràtica ja ho sabíem i va quedar demostrat durant aquells dies de setembre i octubre de l’any passat. Però això no és motiu per fer-li el joc de que no som suficients, pels dirigents polítics espanyols de tots colors mai existirà una majoria suficient inapel·lable, ens ho va dir a la cara el polític valencià i actual ministre Ávalos al programa FAQS: “si un dia arriben al 90% o 95% aleshores en parlarem.”

Quant alguns polítics independentistes, líders d’opinió o tertulians que escalfen moltes cadires insisteixen en que no som suficients estan fent el joc a la classe política espanyola, si els independentistes no som suficients, els unionistes encara són menys, sembla que alguns tenen por a que siguem majoria com som ara i com vam demostrar l’1-O.

Com va reconèixer el President Puigdemont i com avui ha dit el conseller Comín, el dia 10 i 3 d’octubre ens vam equivocar en no proclamar la República Catalana. Vam guanyar i per això cal pensar en el nou embat que es produirà mes aviat que tard i cal que ens preparem. Hem de  recuperar la taula de partits i entitats per establir els diferents escenaris per guanyar i tenir en compte Espanya mai acceptarà de mutu propi un referèndum pactat, no podem perdre el temps, preparem-nos per guanyar.