Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

VÍDEO | Vehí denuncia que Hazte Oír envia bosses amb fetus de plàstic i líquid vermell a diputats del Congrés

Contundent resposta de la diputada de la CUP al president de l’associació ultracatòlica pel pervers gest: “S’avorta a tots els països sigui legal o il·legal”

Carme Garau 07/03/2023
La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, mostra una bossa amb un fetus de plàstic i un líquid vermell que li ha enviat Hazte Oír Data de publicació: dimarts 07 de març del 2023, 12:34 Localització: Madrid Autor: Congrés dels Diputats

La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, ha denunciat que el president de l’associació ultracatòlica Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, ha enviat a diputats una bossa transparent amb un fetus de plàstic i un líquid vermell que simula ser líquid amniòtic. L’any passat l’entitat ultraconservadora ja va provocar el feminisme pel 8-M amb una pancarta en contra de l’avortament en ple centre de Madrid.

En roda premsa a la cambra baixa espanyola, Vehí ha ensenyat la bossa que ha rebut i ha criticat el “matonisme masclista” d’aquest pervers gest. “És fastigós”, ha reblat, tot recordant que hi ha molts motius pels quals una dona vol o necessita passar pel procés d’avortament. Igualment, ha avisat que “s’avorta a tots els països sigui legal o il·legal” i que les que es juguen la vida són les dones pobres amb mètodes que posen en risc la seva salut.

Així mateix, la cupaire ha constatat que només volen “acovardir les diputades que defensen el dret de les dones a avortar”. “Estic farta que els senyors d’extrema dreta m’enviïn coses al despatx que van en contra dels drets de les dones”, ha afegit, tot avisant que no s’acovardiran en la defensa “dels drets de tots”.

Vehí també ha aprofitat el moment per recordar que des de la CUP han denunciat que la Generalitat subvenciona amb 40.000 euros una entitat en contra l’avortament.