Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Situació caòtica entre els Comuns: Nuet avala la coalició amb Colau, però negocia amb ERC

Avança que no es presentarà per renovar el càrrec com a coordinador general i ha avançat que fins i tot podria deixar-lo abans

|

- Publicitat -

Nuet no ha respost a les preguntes sobre la seva possible incorporació a les llistes d’ERC al Congrés amb una possible coalició dels republicans amb Sobiranistes.

Publicitat

 

El Consell Nacional d’EUiA ha aprovat aquest dimecres al vespre que la formació concorri a les eleccions espanyoles del 28 d’abril amb Catalunya en Comú. La proposta de resolució ha rebut 55 vots a favor, 33 abstencions i cap no. El coordinador general, Joan Josep Nuet, ha anunciat que no es presentarà de nou al càrrec en la vuitena assemblea nacional i ha avançat que fins i tot podria deixar aquesta funció abans. Segons fonts del partit consultades per l’ACN, Nuet ha defensat que EUiA es presenti als comicis amb els comuns i no ha respost a les preguntes sobre la seva possible incorporació a les llistes d’ERC al Congrés amb una possible coalició dels republicans amb Sobiranistes.

Nuet i Alamany, dues animes perdudes buscant una “cadira”

La proposta de resolució que ha portat a votació el Consell Nacional d’EUiA ha donat llum verda a la signatura d’una “coalició instrumental amb el conjunt d’actors polítics de Catalunya en Comú”. A més, s’ha acordat que un cop acabi el cicle electoral EUiA convocarà una assemblea nacional extraordinària per a analitzar la situació política i “prendre aquelles decisions que se’n derivin”.

Critiques contra Nuet i Alamany

A petició d’una part dels membres del consell nacional, s’ha inclòs un tercer punt a la resolució aprovada en què es manifesta que EUiA dona “suport explícit” a la candidatura de Barcelona En Comú a les municipals del 26-M, a la seva candidata, Ada Colau, i a Mercedes Vidal.

Segons ha pogut saber l’ACN, durant el consell nacional una part crítica amb Nuet li ha preguntat si és cert que anirà a la candidatura d’ERC al 28-A, una qüestió que el coordinador general de la formació no ha aclarit, i també si s’enfrontarà amb els comuns a les eleccions espanyoles. Nuet ha assegurat que el candidat de Catalunya en Comú a les eleccions al Congrés, Jaume Asens, és un bon candidat que defensa el mateix que EUiA.

Et pot interessar  Asens dubta que l'amnistia pugui aprovar-se abans de la investidura i culpa el PSOE: “No ha mogut fitxa, no hi ha cap text”

La formació ha votat aquesta resolució després que Comunistes de Catalunya, que forma part d’EUiA i té Nuet com a secretari general, donés suport a un acord electoral entre ERC i Sobiranistes de Catalunya, la plataforma integrada als comuns i encapçalada també per Nuet i Elisenda Alamany.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió