Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Primeres destitucions pel “caos” de les oposicions: el Govern cessa la directora de Funció Pública

L'executiu nomenarà un substitut en el Consell Executiu d'aquest dimarts, 2 de maig 

|

- Publicitat -

El Govern fa els primers passos per depurar totes les responsabilitats en relació amb el “caos” i el “desgavell” viscuts el passat dissabte, 29 d’abril, durant el concurs d’oposicions per estabilitzar les places del funcionariat de la Generalitat. L’executiu català ha decidit cessar la directora general de Funció Pública, Marta Martorell, després de les múltiples incidències que els opositors van viure durant els exàmens, entre elles retards generalitzats, manca d’exàmens i violacions d’anonimat; algunes d’aquestes incidències van provocar la cancel·lació d’algun dels processos. Una altra de les mesures adoptades pel Govern és l’obertura d’una pàgina web perquè els opositors comuniquin les incidències patides. El cessament va comunicar-se a Martorell el passat dilluns, 1 de maig. L’executiu nomenarà un substitut en el Consell Executiu d’aquest dimarts, 2 de maig.

Publicitat

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va disculpar-se el mateix dissabte a través de Twitter, tot assegurant que des de la Generalitat treballaran per depurar responsabilitats. La consellera també va apuntar cap a l’empresa a la qual es va encarregar l’organització de les proves com a principal responsable del desgavell, sense descartar repetir les proves.

L’oposició, per la seva banda, va carregar durament contra l’executiu, demanant la compareixença de Vilagrà, una petició que tant Junts com el PSC van comunicar que registrarien aquest dimarts. La mateixa Vilagrà va confirmar que compareixeria a petició pròpia per tal de donar explicacions. D’altra banda, el sindicat IAC-CATAC ha exigit la dimissió de la consellera, denunciant que el Govern no només va externalitzar l’organització de les proves sino que, a més, va estar absent durant tot el procés.

Et pot interessar  El Govern i l'Ajuntament Girona es comprometen a "avançar" en el futur Campus de Salut en els propers mesos

Un total de 13.581 persones van ser convocades en una macroconvocatòria simultània gestionada per l’empresa Cegos, subcontractada per l’Executiu, per gestionar aquestes proves per estabilitzar el personal públic. Després de l’allau de crítiques rebudes, la Generalitat ha cessat Martorell, segons ha avançat l’ARA i ha confirmat l’ACN.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió