Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Junts demanarà la compareixença de Vilagrà arran del “desgavell” de les proves d’oposicions

El grup parlamentari i la seva portaveu, Mònica Sales, titllen els fets de ser "inadmissibles" i acusen el Govern de "centrifugar responsabilitats culpant l'empresa subcontractada"

|

- Publicitat -

La situació de caos i desgavell que va viure’s el passat dissabte, 29 d’abril, durant les proves d’oposició per estabilitzar les places dels funcionaris de la Generalitat ha fet que Junts opti per demanar la compareixença de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. Un cop acabi el pont de l’1 de maig, el grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat) registrarà una petició de compareixença de Vilagrà perquè doni explicacions pel “desgavell i la mala gestió de les proves d’oposició per ser funcionari de la Generalitat”.

El grup parlamentari i la seva portaveu, Mònica Sales, a través d’un comunicat, han titllat els fets de ser “inadmissibles” i han acusat el Govern de “centrifugar responsabilitats culpant l’empresa subcontractada”. Després de rebre les primeres crítiques per la mala gestió de l’organització de les proves, tant el Departament de Presidència com Administració i Funció Pública han apuntat a l’empresa contractada per organitzar i gestionar les proves com a responsable de les irregularitats, tot justificant la contractació pel gran volum de candidats i la falta de personal, un argument que, tanmateix, no ha convençut Junts. Des del punt de vista de Sales, és l’Executiu que ha de “supervisar el procés per garantir-ne el correcte funcionament”. “S’està institucionalitzant la incompetència”, ha afirmat.

Publicitat

Malgrat que Vilagrà ja va assegurar el mateix dissabte a través d’una piulada a Twitter que arribarien fins als fons de la qüestió per tal de depurar les responsabilitats que fes falta en tots els àmbits, Junts insistirà també en aquest aspecte. Així, la formació assegura que també registrarà preguntes parlamentàries per esclarir els fets i que “s’assumeixin responsabilitats”.

Et pot interessar  VIDEO | Turull alerta sobre les propostes de finançament d'Illa: "De bones intencions, l'infern n'està empedrat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut