Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Vilalta insisteix en esperar la posició de l’Advocacia sobre Junqueras per reunir-se

|

- Publicitat -
La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha insistit en condicionar el posicionament de l’Advocacia de l’Estat sobre la immunitat d’Oriol Junqueras per plantejar-se una nova reunió de negociació amb el PSOE, encara que ha reconegut que hi ha hagut “contactes discrets i informals”, a través del mòbil, amb els socialistes. En roda de premsa, Vilalta ha explicat que veu la sentència del TJUE que estableix la immunitat d’Oriol Junqueras com “una oportunitat” per a l’Estat per “rectificar el camí de la repressió i desfer errors” i ha emplaçat l’Estat i la justícia espanyola a “actualitzar-se amb la justícia europea”. “No pot ser que la doctrina Junqueras serveixi per a tothom menys per a ell”, ha avisat Vilalta en referència al fet que Carles Puigdemont i Toni Comín poguessin acreditar-se com a eurodiputats.
Vilalta, que ha celebrat que Puigdemont i Comín poguessin entrar al Parlament Europeu per iniciar els tràmits per ser eurodiputats, ha reclamat que Junqueras sigui alliberat i també reconegut com a tal com dicta el TJUE. De fet, la portaveu ha apuntat que no s’entendria que l’Estat i, en concret, l’Advocacia no es posicionessin “a favor de complir i fer complir les sentències”, que ha recordat que és el que ells demanen. “Si l’Estat no fa cas, al final la derrota serà molt més greu per la justícia espanyola; com més esperin a rectificar, més forta serà la caiguda”, ha advertit.

En aquest sentit, Vilalta ha explicat que estan “a l’espera” del posicionament de l’Advocacia per veure si va en aquesta línia per poder reprendre les negociacions amb el PSOE. Sí que ha reaccionat a les declaracions de la vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, que va instar la justícia a facilitar el compliment de la sentència i ha explicat que va “en la línia del que hauria de ser normal en un Estat de dret”.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"

En ser preguntada sobre si veuen viable la investidura de Pedro Sánchez abans de Cap d’Any o Reis, la portaveu ha insistit que per a ells la data no és important sinó que ho són els continguts i arribar a “un bon acord” per encaminar la via política de resolució del conflicte. Pel que fa al format de la taula de diàleg que es discutia a les darreres reunions, Vilalta ha reiterat que encara falten “alguns serrells”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut