Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

VÍDEO | La CUP pressiona ERC i UP: “La derogació de la sedició no pot anar a canvi del dret de protesta”

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí ha donat un toc d’atenció a ERC i Podem i els ha demanat que “es plantin” contra la reforma dels delictes contra l’ordre públic que el govern espanyol vol introduir aprofitant la derogació del delicte de sedició.

Durant el debat dels pressupostos generals de l’Estat per al 2023, Vehí ha advertit que posa “en perill” els drets civils i polítics de reunió i manifestació, perquè “trasllada l’esperit de la sedició a l’ordre públic”. En la mateixa línia que la CUP, entitats com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) o el Sindicat de Llogateres han reclamat fer marxa enrere en les modificacions que penalitzen les protestes pacífiques.

Publicitat

La cupaire s’ha dirigit als dos partits directament per evitar que donin suport a la reforma: “Plantin-se, corregeixin, hi ha temps, tenim una setmana perquè la sedició no sigui a costa dels drets fonamentals“, ha dit, perquè “demà no sabem qui hi pot haver a la Moncloa“.

Vehí també ha alertat dels perills de deixar la interpretació de conceptes com “intimidació” —necessària perquè es produeixi un delicte de desordres públics agreujats— en mans dels jutges. Un fet especialment delicat en els casos d’ocupacions d’entitats bancàries, les campanyes ecologistes o accions similars a les del Tsunami Democràtic.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut