Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Traslladen el president del Brasil a l’hospital per una obstrucció intestinal

Jair Bolsonaro ha estat ingressat a l’UCI i l’han intubat

Agències 15/07/2021
Jair Bolsonaro

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha estat traslladat a un hospital de Sao Paulo aquest dimecres després que li hagin detectat una “obstrucció intestinal”. Se li han fet “proves complementàries” que “en principi” han descartat la necessitat d’una cirurgia d’emergència, segons l’informe mèdic.

Segons un comunicat de l’hospital on es troba, Vila Nova Star, després d’avaluacions clíniques, de laboratori i d’imatge, Bolsonaro es quedarà a l’hospital i continuarà sota tractament clínic, recull G1.

L’anunci es produeix hores després de conèixer-se que el president havia ingressat a l’Hospital de les Forces Armades de Brasília, la capital del país, després de sofrir dolors abdominals. Ha estat ingressat a la UCI i intubat, segons ha indicat el seu fill, Flávio Bolsonaro.

“És cert que ha anat a una unitat de vigilància intensiva, per quedar-s’hi en observació (…) i fins i tot ha estat intubat. Això ja havia succeït en una de les cirurgies passades que va tenir, però només per precaució, res greu”, ha explicat, segons indica ‘Journal do el Brasil’.

El doctor Antonio Macedo, l’encarregat de les cirurgies a les quals es va sotmetre Bolsonaro després de ser apunyalat el 2018, s’ha desplaçat fins a Brasília per avaluar la situació del mandatari. Una vegada allà li ha detectat una “obstrucció intestinal”, segons ha indicat el Govern en un comunicat. Per això ha pres la decisió de traslladar-lo a Sao Paulo, on s’ha valorat si calia o no una operació d’emergència.

Per la seva banda, el cap de gabinet de la Presidència, Luiz Ramos, ha indicat a través d’un missatge a Twitter que Bolsonaro “gràcies a Déu està bé” i que “només estarà sota observació després d’algunes proves”.

Estava previst que Bolsonaro es reunís amb els presidents del Senat, Rodrigo Pacheco, i la Cambra de diputats, Arthur Lira, així com el del Tribunal Suprem, Luiz Fux. En la seva agenda també figurava una reunió del grup especial de treball per fer front a la pandèmia.