Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Reniu, Escandell i Furriol, els tres senadors d’ERC de designació autonòmica

|

- Publicitat -

ERC ha proposat el doctor en Ciència Política i de l’Administració per la UB Josep Maria Reniu, l’actual senadora republicana Adelina Escandell i l’advocat Pau Furriol com a senadors autonòmics que designa el Parlament. Ho ha explicat en un comunicat, després que la Junta de Portaveus de la cambra catalana ha decidit que a ERC li corresponen tres senadors per designació autonòmica, com al PSC, mentre que a Junts dos, i deixa Vox sense senador. Els republicans han destacat que l’actual senador per designació autonòmica Bernat Picornell no repetirà després de cinc anys a la cambra alta per “una decisió personal i consensuada amb la direcció del partit”.

Amb aquests tres senadors, que haurà de votar el ple del Parlament, ERC passarà a tenir 14 membres, que “sumats als 2 d’EH Bildu, conformaran la tercera força a la cambra espanyola amb 16 representants”. En el comunicat, Reniu, que va dirigir l’Oficina per a la Millora de les Institucions d’Autogovern, ha afirmat que assumeix el càrrec “amb el compromís, la il·lusió i la màxima implicació per la defensa dels drets i llibertats fonamentals”.

Publicitat

Furriol és militant d’ERC des de fa més de 30 anys i va ser un dels detinguts el setembre del 2017 en l’operació contra l’1-O, per la qual cosa els republicans reivindiquen que “amb el seu nomenament, ERC porta al Senat la repressió contra l’1-O”. D’altra banda, amb l’elecció d’Escandell, que forma part de Sobiranistes -grup liderat per Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet que va passar dels comuns a ERC-, els republicans consideren que mantenen l’aposta per incorporar perfils més enllà de les sigles del partit, i ella ha agraït la confiança: “Tenim un molt bon equip per defensar i treballar per la defensa dels drets socials i nacionals de Catalunya i els Països Catalans”.

Et pot interessar  ERC reclama al govern espanyol que expedeixi de manera immediata la declaració de reparació de Companys

Faltaven aquests tres noms d’ERC per saber qui completava la llista de 8 senadors que designa el Parlament. Els altres, ja anunciats, són: Manel de la Vega, Antoni Poveda i Lorena González, del PSC, mentre que per part de Junts repeteixen Josep Lluís Cleries i Assumpció Castellví.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut