Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Puigdemont sobre la picabaralla del ministre d’exteriors rus amb Borrell: “Tenir una doble moral es paga molt car”

Deixa clar que fer la vista grossa amb la vulneració de l’estat de dret a Espanya resta arguments a la UE davant Rússia: “han preferit protegir l’Estat espanyol abans que protegir els ciutadans europeus”

Redacció
Redacció 05/02/2021
Els eurodiputats Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín a l'entrada de la vista pel suplicarori el 14 de gener de 2021 al Parlament Europeu.

El president legítim, Carles Puigdemont, ha reaccionat a la tensa compareixença conjunta del ministre d’exteriors rus, Sergei Lavrov, amb el responsable de la diplomàcia de la UE, Josep Borrell enviant un missatge als ditigents comuniatris. “Des del primer dia hem advertit la UE que tenir una doble moral es paga molt car. En la majoria de les nostres intervencions ens hi hem referit. Hem preguntat a la CE sobre això però han preferit protegir l’Estat espanyol abans que protegir els ciutadans europeus”. D’aquí que ara el ministre rus es defensi de les acusacions per la repressió i el cas Navalni  retreient a la Unió Europea els presos polítics catalans i la repressió espanyola contra l’independentisme.