Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Sánchez diu que la monarquia forma part del pacte constitucional i que per tant “El defensarem a les dures i a les madures”

El president del Gobierno envia un avís a tota la militància del PSOE sobre la seva “lleialtat” a la Constitució, i per tant, a la monarquia

Agències 06/08/2020
Pla curt del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en roda de premsa al Palau de la Moncloa, el 4 d'agost del 2020 (horitzontal)

El president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha enviat aquest dijous una carta a la militància del partit en què assegura que la monarquia forma part del pacte constitucional sorgit de la transició i que la Constitució “no es pot trossejar i seleccionar”. “Som lleials a la Constitució. A tota. De principi a fi. I la defensarem a les dures i a les madures”, ha assegurat. El dirigent socialista ha exalçat la carta magna espanyola perquè “empara drets socials amplis” i “reconeix la pluralitat territorial de les nacionalitats i regions”.

La missiva de Sánchez als afiliats al PSOE arriba després que el rei emèrit Joan Carles I hagi marxat de l’Estat espanyol per la “repercussió pública” que generen “certs esdeveniments del passat” de la seva “vida privada”, segons va argumentar en una carta adreçada al seu fill, Felip VI, i que va publicar dilluns la Casa Reial.