Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP lamenta que l’independentisme no critica prou el PSOE: “Li estem regalant quedar-nos el conflicte”

|

- Publicitat -

Els anticapitalistes de la CUP lamenten que alguns polítics i sectors de l’independentisme dediquin “més temps” a criticar-se entre ells i no pas a dirigir les crítiques contra el PSOE, que és qui governa. Ho ha afirmat la diputada al Congrés Mireia Vehí durant una entrevista al programa “El cafè d’idees” de La 2, en la qual també ha parlat sobre el posicionament del seu partit davant els últims moviments de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) o la possible reforma del delicte de malversació.

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha abordat diverses qüestions sobre l’actualitat política catalana. Reconeix que el seu partit és “crític” amb alguns posicionaments de l’ANC, precisament per centrar el focus en el Govern. Vehí ha reconegut que tenen “diferències estratègiques amb l’ANC” però veu “imprescindible” aquesta entitat en un moment que “està costant mobilitzar” l’independentisme.

Publicitat

“L’ANC darrerament està tenint una deriva molt contestatària“, ha afirmat, afegint que la CUP comparteix amb aquesta organització “algunes crítiques” que fa a l’executiu d’ERC. No obstant això, Vehí ha subratllat que l’ANC no és “l’única” que està massa centrada en les discussions internes de l’independentisme, tot lamentant que “molts portaveus” de Junts i ERC dediquen “més temps a criticar-se entre ells” que a “mirar al PSOE”. “S’ha de tirar la pilota al PSOE, que és qui governa”, ha reblat.

Preguntada per un canvi en la reforma que va fer el PP el 2015 del delicte de malversació, Vehí ha dit que seria una “bona notícia”, però no ha avançat si la CUP hi votarà a favor. Tot i això, ha deixat clar que no tenen “molta esperança” perquè creuen que la reforma del codi penal s’està fent per anar “en contra de l’independentisme”.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus

De fet, Vehí considera que la nova tipificació de desordres públics agreujats “està feta expressament pel Tsunami, pel tall de vies i l’ocupació d’espais privats”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut