Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El TC amb l’espanyolisme: Rebutja un recurs de Josep Costa contra la investigació del TSJC a l’antiga Mesa del Parlament

|

- Publicitat -

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs de l’exvicepresident del Parlament Josep Costa contra la investigació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a l’antiga mesa de la cambra catalana per desobediència al propi TC en tramitar resolucions sobre l’autodeterminació i la monarquia l’any 2019. L’alt tribunal no admet les queixes relatives a les vulneracions de diversos drets fonamentals. El tribunal també acorda arxivar la peça separada de mesures cautelars. Hi ha un vot particular del magistrat Sáez Valcárcel, i un altre signat per dos magistrats més, però en aquest cas és concorrent.

En concret, Costa denunciava que s’havien vulnerate els drets fonamentals al jutge imparcial i al jutge predeterminat per la llei, així com els drets a la participació i representació polítiques, a les llibertats ideològiques, d’expressió i de reunió. També denunciava la vulneració del dret a tenir una resolució judicial motiva i a la tutela judicial efectiva.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut