Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Comín creu que la sentència és un tret al peu per l’Estat per intentar fer tornar els exiliats

El conseller a l’exili diu que “posa les coses millor” perquè a Bèlgica no existeix la sedició

Agències 06/11/2019

L’exconseller de Salut Toni Comín, que viu a Bèlgica, ha assegurat aquest dimecres que la sentència de Tribunal Suprem (TS) contra l’independentisme els facilita la situació als polítics que estan a l’estranger, perquè a Bèlgica no existeix la sedició: “A nosaltres la sentència ens posa les coses millor”.

Així s’ha expressat en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, però ha lamentat que la sentència li pesa pels seus companys polítics a la presó que van intentar “portar la democràcia a país”, i ha afegit que els presos són víctimes injustes.

Comín, que està acusat per sedició i malversació, ha explicat que a Bèlgica no existeix el delicte de sedició i que està segur que a el jutge belga li semblaran “incomprensibles” els 13 anys de presó per aquest delicte.

“Tot el que ha passat des de la segona euroordre ens ajuda. Com la sentència de Schleswig-Holstein, l’informe de Nacions Unides, ser eurodiputats, i la pròpia sentència”, ha insistit.

Preguntat pel debat de TV3 de dimarts, ha considerat que hi ha un problema estructural: “Hi ha partits a Espanya que no han entès que és la democràcia. I no ho han entès en cap sentit, no han entès què és un estat de dret ni què és una constitució democràtica “.