Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Comín creu que la sentència és un tret al peu per l’Estat per intentar fer tornar els exiliats

|

- Publicitat -

L’exconseller de Salut Toni Comín, que viu a Bèlgica, ha assegurat aquest dimecres que la sentència de Tribunal Suprem (TS) contra l’independentisme els facilita la situació als polítics que estan a l’estranger, perquè a Bèlgica no existeix la sedició: “A nosaltres la sentència ens posa les coses millor”.

Així s’ha expressat en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, però ha lamentat que la sentència li pesa pels seus companys polítics a la presó que van intentar “portar la democràcia a país”, i ha afegit que els presos són víctimes injustes.

Publicitat

Comín, que està acusat per sedició i malversació, ha explicat que a Bèlgica no existeix el delicte de sedició i que està segur que a el jutge belga li semblaran “incomprensibles” els 13 anys de presó per aquest delicte.

“Tot el que ha passat des de la segona euroordre ens ajuda. Com la sentència de Schleswig-Holstein, l’informe de Nacions Unides, ser eurodiputats, i la pròpia sentència”, ha insistit.

Preguntat pel debat de TV3 de dimarts, ha considerat que hi ha un problema estructural: “Hi ha partits a Espanya que no han entès que és la democràcia. I no ho han entès en cap sentit, no han entès què és un estat de dret ni què és una constitució democràtica “.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut