Divendres, 14 de maig de 2021 - Edició 1023
La República

Madrid compra l’actitud polèmica d’Ayuso i el PP arrasa a les eleccions

La candidata popular dependria de l’extrema dreta per governar, i Ciudadanos confirmaria la seva davallada sense obtenir representació a l’Assembla de Madrid

Avatar
Agències 04/05/2021
Pla mitjà de la presidenta en funcions de Madrid i candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, votant al seu col·legi electoral, el 4 de maig de 2021 (horitzontal)

El PP encapçalat per Isabel Díaz Ayuso seria el partit més votat, amb entre 62 i 65 escons, seguit del PSOE d’Ángel Gabilondo, que obtindria entre 25-28 escons; Más Madrid sumaria entre 21-24 escons, Vox es mantindria amb 12-14 diputats i Podemos sumaria 10 o 11 diputats. Per la seva part, Ciudadanos fracassa estrepitosament i no aconseguiria el 5% dels vots necessaris per tenir representació a l’Assemblea de Madrid.

Així es desprèn del primer sondeig de GAD3 de Telemadrid i TVE que recull que el PP podria obtenir el 43,7% dels vots. Amb tot, Ayuso necessitaria el suport de Vox per tornar a governar.

Un altre sondeig publicat via El Español, confirma la victòria del PP, però també que Mas Madrid superaria el PSOE i Podemos patiria per mantenir-se per damunt del 5%. Ciudadanos quedaria fora.