Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

La llei d’amnistia deixa fora els acusats d’un delicte de coaccions

Casos com el d''En Joan de l'Empordà' "no importaven als negociadors", denuncia Alerta Solidària

|

- Publicitat -

El nou redactat de la llei d’amnistia, que tant ha costat d’aconseguir, continua sense ser tan precís com els partits independentistes volien, ja que alguns delictes continuen sense entrar-hi. És el cas del delicte de coaccions, que tal com ha denunciat l’entitat antirepressiva Alerta Solidària, ha quedat fora de la llei d’amnistia, fet que impedeix que moltes persones represaliades per la injustícia espanyola puguin acollir-se a la futura llei d’amnistia.

L’entitat ha denunciat la situació a través d’un comunicat en el qual exposa el cas d’en ‘Joan de l’Empordà’, un jove condemnat a 2 anys i quatre mesos de presó acusat d’un delicte de coaccions, que presumptament va cometre durant la visita del rei espanyol a la tardor del 2020. L’home va ser jutjat el 9 d’octubre passat i a principis de febrer l’Audiència de Barcelona va ratificar la condemna “en un temps rècord”.

Publicitat

Alerta Solidària lamenta que els partits no hagin aprofitat “una nova oportunitat” per incorporar-lo a la llei. “Han procurat de nou pels de sempre i han mostrat quin és el grau d’importància que donen als de baix”, critica l’entitat. De fet, l’organització afirma que el cas d”En Joan de l’Empordà’ “no importava als negociadors”. “Vam alertar a ERC i Junts que el text de la llei, sota la interpretació interessada d’un jutge, deixa fora de l’amnistia el Joan. Vam fer notar que el text no explicita el delicte de coaccions i vam sol·licitar que esmenessin aquest error”, explica.

“Confessem la decepció dels qui hem seguit el cas i acompanyem en Joan. És l’estat anímic compartit amb els seus pares. No així el que sent el principal afectat que explica que no pot sentir-se decebut respecte d’aquells en qui ja no confiava”, continua el comunicat. Amb tot, Alerta Solidària deixa clar en el comunicat que “amb amnistia o sense” seguirà “batallant” pels procediments penals que queden oberts i per enfrontar-se a un Estat, diu, que “no ha desmantellat ni una sola de les eines repressives al seu abast”.

Et pot interessar  Junts i ERC presenten vots particulars a l'informe del PP contra l'amnistia que s'aprovarà dilluns al Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut