Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

La Generalitat atorgarà a Arcadi Oliveres la Medalla d’Or a títol pòstum

Ho ha anunciat el president Aragonès en un acte d’homenatge a Sant Cugat del Vallès

Agències 04/06/2021
Pere Aragonès en l'acte d'homenatge a Arcadi Oliveres que ha tingut lloc aquest divendres a Sant Cugat del Vallès.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest divendres que proposarà al Govern atorgar la Medalla d’Or de la Generalitat a l’economista i activista Arcadi Oliveres a títol pòstum. En un homenatge a Oliveres a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), on va residir, Aragonès ha agraït la seva labor i les “llavors col·lectives d’esperança” que va sembrar. “Llavors col·lectives d’esperança, compromís, inconformisme, de qüestionar-nos amb les preguntes encertades perquè nosaltres trobéssim les respostes. Lluny de dogmatismes i ortodòxies, amb un compromís clar de revertir les injustícies que hi ha en aquest món”, ha afegit Aragonès.

Ha destacat que, amb la pandèmia de coronavirus, l’últim ha estat un any de moltes dificultats: “I desgraciadament continuaran aquestes dificultats, els sofriments i les injustícies. L’experiència i l’oportunitat que tenim l’hem de recollir amb els valors que va compartir Arcadi”. Aragonès ha advertit que no hi ha llibertat ni pau sense justícia, per la qual cosa ha cridat a combatre totes les injustícies: “També les que provoca un sistema econòmic que ha anat aprofundint les desigualtats, i que hem de revertir”.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha definit a Oliveres com un dels artífexs del despertar de la consciència social de diverses generacions: “La seva convicció no deixava a ningú indiferent”, ha dit de l’activista, que va ser nomenat fill predilecte de Sant Cugat a títol pòstum el dimarts. L’homenatge ha estat organitzat per la Universitat Internacional de la Pau en el claustre del monestir de Sant Cugat, i ha comptat amb actuacions musicals i representants de la família, entitats socials i de l’àmbit escolar, que han llegit fragments del llibre ‘Paraules d’Arcadi’ (Angle Editorial).