Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CUP esbronca el Gobierno per la falta de “mà dura” per fer complir les quotes de català a les plataformes

|

- Publicitat -

La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, ha demanat “mà dura” al govern espanyol per fer complir les quotes de català de la llei audiovisual a plataformes internacionals com Netflix, HBO o Amazon Prime. “Com pot ser que un Estat no serveixi perquè les grans corporacions compleixin les lleis o paguin els impostos?”, ha dit Vehí aquest dimarts en roda de premsa a la cambra baixa. En una compareixença anterior, el portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ha apuntat que el text de la llei audiovisual que aprovarà aquest dimarts el Consell de Ministres pot deixar la porta oberta a què les plataformes audiovisuals que no tenen seu a l’Estat s’escudin en la normativa europea per esquivar l’obligació de complir les quotes.

Vehí ho ha considerat una “vergonya” i ha argumentat que les grans plataformes audiovisuals “no són ningú per decidir quina política es fa en un territori concret”. La portaveu de la CUP ha afirmat que els sembla “el mateix” que el que passa amb els impostos.

Publicitat

“Les grans corporacions haurien de pagar molt més del que paguen en territori espanyol”, ha dit Vehí, que ha reclamat també “mà dura” amb aquesta qüestió.

Et pot interessar  Gairebé la meitat dels estands del Saló de l'Ensenyament atenien en castellà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut