Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CUP es mostra escèptica amb la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha advertit aquest dilluns que parlar sobre infraestructures a la taula de diàleg “no serveix” per resoldre el conflicte polític a Catalunya, perquè “la gent demana sobirania, no autonomia”. Segon Vehí, qualsevol desviació del contingut de la taula cap a qüestions d’inversions convertiria la taula en una “performance” sense cap “funció útil”.

Per això ha expressat el seu “escepticisme” respecte al resultat de la iniciativa i ha demanat al govern de la Generalitat que “es prepari per fer un referèndum el 2023”.
En roda de premsa al Congrés, Vehí ha destacat que aquest 11 de setembre arreu de Catalunya es van mobilitzar 1 milió de persones, la “mobilització més gran d’Europa” a favor de l’autodeterminació. “A Catalunya fa falta un referèndum, que posin les urnes, i que a la taula de diàleg es parli d’amnistia i autodeterminació”.

Publicitat

Ha advertit el PSOE que cal que deixi enrere “l’agenda madrilenya” i ha retret a Podem que parli ara de competències o del reconeixement de Catalunya com a nació, perquè “ja no serveix” i “ja no estem als anys 80”.

Crida a manifestar-se contra l’ampliació d’El Prat
Vehí ha afirmat que recuperar el projecte d’ampliació de l’Aeroport del Prat seria un “despropòsit” i ha cridat la ciutadania a mobilitzar-se el 19 de setembre a la manifestació contra l’allargament de la tercera Pista. “Això va de si el país és de les elits o les persones”, ha afirmat a la roda de premsa al Congrés dels Diputats.

Et pot interessar  Albiach vol que una de les primeres accions del nou govern català sigui reactivar la taula de diàleg, que l'espanyol va cancel·lar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut