Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Concentració per donar suport als 9 de Lledoners davant els jutjats de Manresa

|

- Publicitat -

Comença el judici dels ‘9 de Lledoners’, els activistes encausats arran dels actes de protesta de l’1 de febrer de 2019 amb motiu del trasllat dels presos independentistes de Lledoners a Madrid per assistir al judici del procés al Tribunal Suprem. A les portes de la presó de Lledoners s’hi va concentrar un grup de persones que va bloquejar la carretera i van ser desallotjats pels Mossos.

La fiscalia els acusa d'”atemptar contra la pau pública” per presumptament fer barricades amb l’objectiu “d’impedir la circulació dels vehicles”. A més, a tres d’ells també els acusa de desobediència i lesions per haver agredit a tres agents dels Mossos. Per aquests darrers demana set anys de presó i, pels altres sis, tres.

Publicitat

Una de les encausades, Txus Merino afirma que es tracta d’un judici “polític” i que les acusacions dels mossos són “falses”. A més, considera que aquestes no haurien tirat endavant “sense la indispensable ajuda” de la Generalitat, a qui demanen que retiri l’acusació particular.

L’ANC han organitzat la mobilització per donar suport als acusats davant els jutjats de Manresa, on ja s’han concentrat més d’un centenar de persones en solidaritat als 9 de Lledoners. A l’acte, també participa Òmnium cultural i Arran. “Protestar mai pot ser un delicte. L’acusació dels mossos i el judici és una vergonya democràtica i jurídica pròpia d’un estat policial”, ha afirmat Jordi Sànchez al seu compte de Twitter. La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie també ha expressat el seu suport i ha publicat: “Prou repressió. Prou acusacions del govern”.


 

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra
Publicitat

Opinió

Minut a Minut