Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Lluís Puig confia en una resposta favorable del TJUE: “I si no, tornarem a començar”

|

- Publicitat -

La lluita a l’exili continua. El conseller de Cultura durant l’1-O, Lluís Puig, confia que la resposta del TJUE no serà la mateixa que la de l’advocat general de la UE, Richard de la Tour, que ha avalat els arguments del jutge Llarena per contradir Bèlgica a l’hora d’entregar els exiliats a Espanya.

En cas que no sigui així, Puig ha afirmat que aniran “a la casella de sortida” i tornaran a començar. En declaracions a Catalunya Ràdio, el diputat de JxCat al Parlament ha reconegut que la decisió de l’advocat és “un revés”. “Haurem de portar l’exemple de tots els represaliats perquè vegin si 4.200 causes són una vulneració sistèmica o no, perquè enlloc està definit què és”, ha apuntat.

Publicitat

Puig també ha expressat a RAC1 que aquesta era un dels escenaris que mentalment havien sospesat, però que tenien l’esperança que “aniria molt bé”. L’exconseller assenyala que en el 90% de vegades els informes dels advocats generals són “determinants” de cara a la resolució final. I per això ha dit que “ara queda pensar en el 10% restant, i pensar que la resolució final canviarà”.

“Si quan torna a sortir la resolució final es confirma l’informe d’ahir, tornarem a la casella de sortida”, ha afegit Puig, que ha dit que recorrerien al tribunal de primera instància, després al d’apel·lació i finalment al de cassació.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE dona la raó a Puigdemont i Comín: afirma que l'Eurocambra havia d'acceptar els seus escons des del juny del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut