Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Illa fa el préssec defensant Borrell de l’allau de crítiques de l’independentisme

El líder del PSC fa de gos falder de l’alt representant de la UE i afirma que tots els catalans n’haurien d’estar “orgullosos”

Agències 02/03/2022
El líder del PSC, Salvador Illa Data de publicació: dimecres 02 de març del 2022, 13:42 Localització: Santa Coloma de Gramenet Autor: Jordi Pujolar

El primer secretari del PSC i president del grup socialista al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha sortit en defensa de Josep Borrell davant l’allau de crítiques de l’independentisme. Illa ha afirmat que l’alt representant de la Unió Europea per als Afers Exteriors fa una feina “increïble” en un moment “transcendental” per a Europa i creu que tots els catalans n’haurien d’estar “orgullosos”.

Per això, el líder socialista demana “altura de mires” a l’independentisme i afirma que la feina de l’alt representant de la Unió Europea està “àmpliament reconeguda”. En aquest sentit, Illa treu pit i reivindica que “el català amb una responsabilitat més important al món” sigui un “company” del PSC.

La polèmica va sorgir arran d’unes desafortunades declaracions de Borrell, en què semblava al·ludir al president Carles Puigdemont per contraposar l’actitud de l’actual president ucraïnès, Volodímir Zelensky, amb “el líder que va fugir amagat en un cotxe”. Tot i que ha acabat negant que fes referència a Puigdemont, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, creu que és ben possible que sigui així pel seu historial i per l'”obsessió” que ha demostrat en relacionar qualsevol tema amb la independència.