Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Alsina fica cullerada i contradiu Borrell després de negar que es referia a Puigdemont en les seves declaracions

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, continua pensant que el cap de la diplomàcia de la UE, Josep Borrell, es referia a l’expresident Carles Puigdemont en les seves polèmiques declaracions en què contraposava l’actual president d’Ucraïna, Volodímir Zelensky, amb “el líder que va fugir amagat en un cotxe”. Tot i que Borrell ha assegurat que es referia a l’expresident ucraïnès Víktor Yanukóvich, la consellera no se’l creu tenint en compte “l’historial” de declaracions “extremadament inoportunes” de l’alt representant de la UE. D’altra banda, en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, la consellera ha explicat que es deixarà de convidar el cònsol rus als actes i esdeveniments .

Encara sobre Borrell, la consellera d’Acció Exterior ha lamentat que tingui una “certa obsessió” en relacionar qualsevol tema amb la independència. I ha afegit que “va caure molt baix” amb la comparativa que va fer fa uns dies.

Publicitat

Sobre la guerra, considera que enviar armes a Ucraïna és una opció que s’ha de contemplar. “No sempre, quan el conflicte es posa tan cru, aniràs amb un lliri a la mà”, ha argumentat. I ha defensat que Rússia està cometent crims de guerra. “En legislació internacional això té un nom”, ha afegit.

Et pot interessar  L'Ajuntament de la Pobla de Segur canvia el nom del passeig Josep Borrell per 1 d'Octubre
Publicitat

Opinió

Minut a Minut