Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Borrell admet que no pot tancar les ambaixades catalanes

El ministre espanyol d’Exteriors, Josep Borrell, ha admès impotent avui que el Gobierno no pot impedir l’obertura de noves delegacions de la Generalitat a l’exterior. Per intentar treure heroïcitat d’on […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 09/11/2018

El ministre espanyol d’Exteriors, Josep Borrell, ha admès impotent avui que el Gobierno no pot impedir l’obertura de noves delegacions de la Generalitat a l’exterior. Per intentar treure heroïcitat d’on fos, però, ha assegurat que recorrerà als tribunals si detecta que s’incompleix la llei.

Borrell ha explicat l’informe fet públic dijous pel seu departament que va informar desfavorablement sobre l’obertura de sis noves delegacions de la Generalitat de Catalunya a l’estranger perquè considera que s’utilitzarien “per donar suport a objectius manifestament contraris als principis i objectius de la política exterior d’Espanya”.

També ha narrat que la llei estableix que el seu departament i el d’Hisenda i Administracions Públiques han d’emetre un informe no vinculant davant la pretensió de Catalunya d’obrir les seves delegacions.

Malgrat tot, ha hagut de reconèixer entre dents que la Generalitat tirarà endavant amb les seves delegacions i que l’Executiu espanyol no pot impedir-ho, només a misses dites: “només podrem recórrer als tribunals quan les actuacions que es desenvolupin siguin contraris a la llei”, malgrat que sap que s’utilitzaran com un instrument al servei del procés independentista.