Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Iglesias i Asens es mostren molt positius després de la primera reunió de la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, assegura que és una “bona notícia” que la taula de diàleg “comenci a arrencar” i afirma que els dos governs estan “mostrant la voluntat necessària per encaminar per vies sensates un conflictes que ha fet molt de mal a Catalunya”. Als passadissos del Congrés, Iglesias –que ahir no va poder assistir a la reunió per una forta amigdalitis- admet que “el procés serà llarg i enormement complex”. També que hi haurà “moments difícils” i “diferències” i ha lamentat no haver pogut ser-hi present.

Per la seva banda, el president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha destacat que la primera reunió de la taula de diàleg va ser un “pas importantíssim” i ha afirmat que ara cal intentar “apropar” i “flexibilitzar posicions”. “Tots sabem quins són els límits jurídics i legals però hi ha possibilitat de modificar normes dins de les vies legals”, ha dit. En una entrevista a TVE aquest dijous al matí, Asens ha afirmat que “el més important i crec que la delegació catalana ho va tenir clar és que per primer cop no hi ha una paret a l’altra banda, hi ha un govern que està en disposició d’escoltar i reconèixer”. El president d’Unides Podem al Congrés ha argumentat que no es pot governar Espanya sense gestionar la seva “diversitat”.
Asens ha esperat que a mesura que la taula de diàleg avanci aniran “apareixent acords” i ha argumentat que sense solucionar el conflicte català la democràcia espanyola no podrà operar de forma “estable”.

“Hi va haver voluntat de construir les bases del diàleg” i de “dibuixar un camp de joc on tots es puguin sentir còmodes” i “deixar l’hostilitat enrere”, ha dit.

Et pot interessar  Albiach vol que una de les primeres accions del nou govern català sigui reactivar la taula de diàleg, que l'espanyol va cancel·lar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut