Dissabte, 4 d'Abril de 2020 - Edició 618
La República

Iglesias i Asens es mostren molt positius després de la primera reunió de la taula de diàleg

El vicepresident segon del Gobierno celebra que “els dos governs estan mostrant voluntat per encaminar el conflicte per vies sensates”

Redacció
Redacció 27/02/2020
El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, durant la segona sessió del ple d'investidura al Congrés, el 7 de gener de 2020 (Horitzontal)

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, assegura que és una “bona notícia” que la taula de diàleg “comenci a arrencar” i afirma que els dos governs estan “mostrant la voluntat necessària per encaminar per vies sensates un conflictes que ha fet molt de mal a Catalunya”. Als passadissos del Congrés, Iglesias –que ahir no va poder assistir a la reunió per una forta amigdalitis- admet que “el procés serà llarg i enormement complex”. També que hi haurà “moments difícils” i “diferències” i ha lamentat no haver pogut ser-hi present.

Per la seva banda, el president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha destacat que la primera reunió de la taula de diàleg va ser un “pas importantíssim” i ha afirmat que ara cal intentar “apropar” i “flexibilitzar posicions”. “Tots sabem quins són els límits jurídics i legals però hi ha possibilitat de modificar normes dins de les vies legals”, ha dit. En una entrevista a TVE aquest dijous al matí, Asens ha afirmat que “el més important i crec que la delegació catalana ho va tenir clar és que per primer cop no hi ha una paret a l’altra banda, hi ha un govern que està en disposició d’escoltar i reconèixer”. El president d’Unides Podem al Congrés ha argumentat que no es pot governar Espanya sense gestionar la seva “diversitat”.
Asens ha esperat que a mesura que la taula de diàleg avanci aniran “apareixent acords” i ha argumentat que sense solucionar el conflicte català la democràcia espanyola no podrà operar de forma “estable”.

“Hi va haver voluntat de construir les bases del diàleg” i de “dibuixar un camp de joc on tots es puguin sentir còmodes” i “deixar l’hostilitat enrere”, ha dit.

Relacionats