Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Especial del programa ‘En guàrdia’ de Catalunya Ràdio centrat en el 90è aniversari d’ERC

|

- Publicitat -

El programa de Catalunya Ràdio “En guàrdia!”, dirigit i presentat per Enric Calpena, analitza, aquest diumenge, a les 15.00, com va ser la fundació d’Esquerra Republicana de Catalunya, ara fa 90 anys. A la Conferència d’Esquerres Catalanes, celebrada entre el 17 i el 19 de març de 1931, al Centre de Foment Republicà de Sants, a Barcelona, es va concretar la fundació d’un partit que tenia la intenció de disputar-li l’hegemonia a una Lliga Regionalista cada vegada més escorada cap a la dreta. Aquest partit seria Esquerra Republicana de Catalunya. Un partit que naixia per la confluència de personalitats i sensibilitats diverses, cosa que li donava força i podia ser un punt feble al mateix temps.

“En guàrdia!” en parlarà amb Josep M. Solé i Sabaté, historiador, i Oriol Junqueras, president d’ERC, en línia des del Centre Penitenciari de Lledoners. El programa es va haver d’enregistrar fent servir una connexió radiofònica. En l’episodi es repassen els entrebancs que van desembocar en el naixement de la república i el protagonisme de Francesc Macià, Lluís Companys i de molts altres que, tot just un mes abans, s’havien unit per formar un partit nou, on conviurien, de vegades amb problemes, diverses sensibilitats catalanistes.

Et pot interessar  Junqueras avisa que la corrupció serà "línia vermella" per pactar amb el PSC si es demostren vincles entre Illa i Koldo
Publicitat

Opinió

Minut a Minut