Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Engeguen una recollida de signatures per demanar l’amnistia dels presos i exiliats

L’entitat Amnistia i Llibertat aprofitarà la Diada com a punt de sortida de l’acció

Avatar
Agències 10/09/2020
Manifestants sostenen les lletres de 'freedom' a la Plaça Espanya durant la manifestació de la Diada de l'11 de setembre del 2019. (Horitzontal)

El col·lectiu anomenat Amnistia i Llibertat iniciarà aquesta nit, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, una campanya de recollida de firmes per demanar l’amnistia “per a totes aquelles persones represaliades per l’Estat espanyol en la causa general contra el moviment independentista”. La recollida de signatures es farà a través de parades arreu del territori per demanar que es tramiti al Congrés dels Diputats la proposta de Llei d’Amnistia, que l’associació va presentar el passat 3 de setembre.

Per a la portaveu d’Amnistia i Llibertat, Susanna Pagès, “en moments de pandèmia la mobilització és més complexa, però establirem totes les vies per aconseguir com més signatures millor, perquè la repressió no s’atura i nosaltres tampoc”.

La portaveu també ha recordat que la lluita per l’amnistia és per “retornar a la política un conflicte polític” i per “acabar amb la causa general contra l’independentisme”. Pagès ha considerat, a més, que l’amnistia és “el consens que ens fa avançar cap a l’autodeterminació”.

En paral·lel l’associació ha engegat una campanya de recaptació de voluntaris, que en poques hores ja compta amb més de 200 persones, i una “encartellada massiva pels Països Catalans” amb l’objectiu de recollir el màxim de signatures possibles.