Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El PSC encara té la barra d’acusar el Govern de no elaborar cap proposta per reformar el sistema de finançament

|

- Publicitat -

La portaveu al Parlament i viceprimera secretària d’Acció Política del PSC, Alícia Romero, ha criticat que el Govern no ha participat en “cap treball” per un nou sistema de finançament “ni té propostes”, mentre que els socialistes “fa mesos que treballen” per reformar un sistema caducat des del 2014. “El govern espanyol enviarà una proposta després de l’estiu. Què farà el Govern? Cadira buida?”, s’ha preguntat en una piulada la portaveu socialista.

Tot plegat, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat que Catalunya rebi recursos “per sota de la mitjana”. Un “infrafinançament” que ha qualificat de “crònic” fruit d’un model “injust i arbitrari”. El 2020, i per onzè any consecutiu, Catalunya va tornar a situar-se per sota de la mitjana en recursos per habitant rebuts. Catalunya només ha quedat per sobre de la mitjana el 2009, primer any d’aplicació de l’actual model de finançament.

Publicitat

Et pot interessar  Illa s'obre a pactar amb totes les forces després del 12-M, des d'independentistes al PP, i només veta l'ultradreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut