Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El president del Consell de Còrsega fa un toc d’atenció a Europa pels presos polítics i exiliats catalans

|

- Publicitat -

El president del Consell Regional de Còrsega, Gilles Simeoni, ha rebutjat l’empresonament i l’exili dels independentistes catalans per “motius polítics”. En un missatge a les xarxes socials, el líder cors ha defensat que la situació dels polítics i activistes acusats en el cas de l’1-O és “una qüestió democràtica que concerneix a tota Europa”. Així, ha recordat que els diputats del seu partit autonomista, Junts per Còrsega, també van firmar la tribuna publicada el diumenge a ‘Le Journal du Dimanche’ per 52 membres del parlament francès que reclamava la fi de la “repressió” i les “mesures arbitràries” contra els presos polítics i els exiliats catalans.

Els parlamentaris, entre ells, els caps de files de la França Insubmisa, els centristes-liberals de la UDI i els comunistes, expressaven en aquest artícle d’opinió la seva “preocupació” i “reprovació” pel que consideren un “atac contra les llibertats fonamentals i l’exercici de la democràcia”.

Publicitat


Mélenchon vol “una sortida comuna” per a Catalunya

Al seu torn, el líder de l’esquerra francesa Jean-Luc Mélenchon ha parlat del seu desig que hi hagi “una bona sortida comuna” a la situació política a Catalunya. En aquest sentit, Mélenchon ha dit a la premsa que va signar l’article com “un senyal de fraternitat” cap a Espanya i per a mostrar el seu interès envers la situació. “Em sento implicat i vull que hi hagi una bona sortida comuna”, ha dit.

Et pot interessar  Benet Salellas apunta a un vincle entre Pegasus i la causa del Tsunami: "És possible establir una relació"

“Nosaltres no podem fer una declaració d’amor europea i quan passa una cosa tan terrible, tan violenta, no tinguem res a dir”, defensa també el líder de La França Insubmisa, que a la vegada creu que Espanya ha de decidir sobre la qüestió perquè “té la seva sobirania”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut