Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El president del Consell de Còrsega fa un toc d’atenció a Europa pels presos polítics i exiliats catalans

Mélenchon, al seu torn, diu que vol “una bona sortida comuna” a la situació política a Catalunya

Redacció 02/09/2019
Imatge de Roger Torrent i Gilles Simeoni saludant-se a l'entrada de la seu del Consell Executiu de Còrsega

El president del Consell Regional de Còrsega, Gilles Simeoni, ha rebutjat l’empresonament i l’exili dels independentistes catalans per “motius polítics”. En un missatge a les xarxes socials, el líder cors ha defensat que la situació dels polítics i activistes acusats en el cas de l’1-O és “una qüestió democràtica que concerneix a tota Europa”. Així, ha recordat que els diputats del seu partit autonomista, Junts per Còrsega, també van firmar la tribuna publicada el diumenge a ‘Le Journal du Dimanche’ per 52 membres del parlament francès que reclamava la fi de la “repressió” i les “mesures arbitràries” contra els presos polítics i els exiliats catalans.

Els parlamentaris, entre ells, els caps de files de la França Insubmisa, els centristes-liberals de la UDI i els comunistes, expressaven en aquest artícle d’opinió la seva “preocupació” i “reprovació” pel que consideren un “atac contra les llibertats fonamentals i l’exercici de la democràcia”.


Mélenchon vol “una sortida comuna” per a Catalunya

Al seu torn, el líder de l’esquerra francesa Jean-Luc Mélenchon ha parlat del seu desig que hi hagi “una bona sortida comuna” a la situació política a Catalunya. En aquest sentit, Mélenchon ha dit a la premsa que va signar l’article com “un senyal de fraternitat” cap a Espanya i per a mostrar el seu interès envers la situació. “Em sento implicat i vull que hi hagi una bona sortida comuna”, ha dit.

“Nosaltres no podem fer una declaració d’amor europea i quan passa una cosa tan terrible, tan violenta, no tinguem res a dir”, defensa també el líder de La França Insubmisa, que a la vegada creu que Espanya ha de decidir sobre la qüestió perquè “té la seva sobirania”.