Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Gobierno ratificarà la polèmica candidatura d’Enrique Arnaldo al TC tot i els escàndols

|

- Publicitat -

Enrique Arnaldo, el candidat proposat pel PP, serà ratificat aquest dijous per la majoria del Congreso com a nou magistrat del Tribunal Constitucional, segons expliquen a InfoLibre. Malgrat els escàndols destapats aquestes darreres setmanes que esquitxen la seva figura, ni PSOE ni Podemos esperen “sorpreses” i donen per feta l’elecció d’aquest candidat.

L’executiu de Pedro Sánchez no vol posar en risc l’àmplia renovació institucional tombant aquesta candidatura, encara que accepta que és “incòmoda”, per no dir, inacceptable. Mentides al currículum, incompatibilitats amb el càrrec i treball al marge de la llei són només algunes de les controvèrsies que taquen el nom d’Enrique Arnaldo. Així mateix, es va veure involucrat en grans casos de corrupció, com són el d’Ignacio González i Jaume Matas.

Publicitat

El paper del PSOE en tot l’assumpte és vergonyós: el socialista Odón Elorza ha estat apartat del càrrec per mostrar-se crític públicament amb l’acord aconseguit entre el PP i el PSOE. “La seva candidatura genera desconfiança a l’hora de garantir a la societat democràtica la independència i la imparcialitat en l’exercici de la funció en el Tribunal Constitucional”, va expressar Elorza, en unes contundents declaracions. Com era d’esperar, unes paraules que no van agradar als populars i que incomoden el mateix PSOE.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut