Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Revelen els draps bruts d’un dels candidats del PP per formar part del TC amb el suport del PSOE

La comissió de nomenaments del Congreso va aprovar el candidat tot i que aquest menteix al seu CV

Redacció 03/11/2021

Abans que aquest dimarts la comissió de nomenament del Congreso de los Diputados decidís quins candidats formarien part del Tribunal Constitucional, aquest van haver de presentar els seus currículums. Com no podia ser d’una altra manera, segons informa la Cadena Ser, un dels candidats proposats pel PP, Enrique Arnaldo, menteix en el seu historial.

En concret, Arnaldo afirma que va ser advocat i soci d’un despatx d’Estudis Jurídics i Processals fins el 2017, exercint d’advocat autònom des de llavors, un fet que es contradiu amb el portal de la contractació pública, que assegura que l’octubre del 2019 Arnaldo va presentar com a coordinador de l’empresa mencionada la documentació per l’adjudicació d’un contracte per la “defensa jurídica davant els tribunals” del municipi de Las Rozas. A banda d’aquest contracte, el Butlletí Oficial del Registre Mercantil va publicar el cessament d’aquest candidat de l’empresa el 26 de novembre del 2020.

El pitjor de tot és que, tot i que a contracor, el PSOE finalment ha permès permetre dos dels candidats dels populars per optar a formar part del TC.