Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Borràs, contundent amb Sánchez: “Cal confinar territoris per salvar persones!”

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha lamentat que la resposta del govern espanyol a la petició del president de la Generalitat, Quim Torra, que demana el confinament total, sigui que el virus no entén de fronteres. “No hi ha res més cec que el que no hi vol veure. Cal confinar territoris per salvar persones!”, ha defensat Borràs a través d’un fil de Twitter. Borràs també ha criticat que el Congrés no li hagi permès la seva intervenció per videoconferència en el ple en què compareix el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. I ha reclamat que es reformin els reglaments de les cambres per adaptar-los al segle XXI. Segons Borràs, no es coherent que es demani als ciutadans que es quedin a casa i veure el Congrés obert.

Borràs ha recordat que l’OMS demana el “confinament total” i que Torra ho ha reclamat “reiteradament” però que la resposta del govern espanyol ha estat que el virus no entén de fronteres ni territoris.

Publicitat

També s’ha referit al fet que Sánchez, en la seva intervenció al Congrés, hagi dit que quan les coses han passat és fàcil poder pensar que es podria haver fet diferent. En una situació de pandèmia, segons Borràs, “sempre és millor fer de més i actuar amb prevenció que no lamentar-se després per no haver fet prou”.

I ha reclamat que es “planti cara” al coronavirus i s’actuï amb “diligència” per poder-lo guanyar. “És indispensable que disposem de material, tests i, repeteixo, confinament: això és el que cal. I això és el que haurien de garantir!”, ha afirmat.

Et pot interessar  El suposat govern progressista del PSOE i Sumar portarà al Constitucional la ILP per declarar la independència

Borràs ha explicat que els diputats de JxCat no han anat aquest dimecres al Congrés per “responsabilitat i coherència” seguint les recomanacions de l’OMS. I ha afegit que també correspon als responsables polítics predicar amb l’exemple. De fet, Borràs ha criticat que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, no hagi acceptat la seva sol·licitud d’intervenir per videoconferència amb l’argument que el reglament no ho permet.

“Fa una setmana que des del Govern reclamem, tal i com aconsellen els experts sanitaris, el confinament total com a solució per evitar la propagació del virus. No és coherent veure un # que diu #QuedateEnCasa i veure el Congrés obert quan hi ha mecanismes telemàtics per treballar”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut