Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Baños ironitza el nom dels premis: “Gaudí parlava en català, potser hauríem de canviar el nom”

|

- Publicitat -

Molta crítica per la manca de català. Els Premis Gaudí van coronar ahir a la nit la pel·lícula ‘Sis dies corrents’, de Neus Ballús, i ‘Libertad’, de Clara Roquet. La gala va estar copresentada per diferents artistes; però una de les actuacions més rellevants va ser la de les humoritstes Ana Polo i Maria Rovira, conegudes pel podcast ‘Oye Polo’. Elles es va centrar en la mala salut del català en el cinema, també en el produït a Catalunya: “El 41% de les pel·lícules d’aquest Gaudí són en català. Està bé en comparació amb la producció cinematogràfica en català d’Extremadura”.

Davant el panorama, Antonio Baños, amb la seva ironia que el característica manifesta en una piulada: “Antoni Gaudí durant una bona part de la seva vida es va negar a parlar castellà amb ningú. Potser sí hauríeu de canviar el nom dels premis de cinema català”.

Publicitat

En aquesta línia, l’activista català apunta diverses propostes alternatives: “Premis Sazatornil, Premis Chomón, premis Iquino o premis Baños?”. En referència a aquesta última, detalla encara fent més mofa: “Pels germans Baños, és clar”.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut